USA/åbning: Nye stimulushåb sender aktierne op efter ledi...

Dato: 26. mar. 2020 kl. 14:56
Markant flere amerikanere meldte sig ledige i sidste uge, og selv om det ikke umiddelbart er en positiv nyhed, så er de nye data med til at sende de amerikanske aktier op ved handelsstart torsdag.

Kort efter børsåbningen stiger det brede S&P 500-indeks 1,7 pct., Dow Jones-indekset går frem med 1,8 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks sendes også 1,8 pct. op.

Torsdag eftermiddag har nye tal vist, at i alt 3.283.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det er det højeste niveau, siden statistikken blev indført i 1960´erne.

Det var samtidig markant flere nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 1,7 mio. nye ledige.

Det er dermed en stor negativ overraskelse, men ifølge nyhedsbureauet Reuters er den markante ændring med til at skabe nye forhåbninger om flere stimulusprogrammer fra myndighederne i USA.

Torsdag morgen dansk tid blev en stor økonomisk hjælpepakke til virksomheder og indbyggere i USA godkendt i Senatet med et overvældede flertal.

Hjælpepakken, der har været et stykke tid undervejs, ventes at få en samlet størrelse på op mod 2000 mia. dollar.

Allerede onsdag indregnede investorerne den gode nyhed, da der kom meldinger fra Det Hvide Hus om, at politikerne var blevet enige om hjælpepakken.

Onsdag steg det brede marked i USA målt på S&P 500-indekset med 1,2 pct., mens aktierne på Nasdag mistede 0,5 pct. Dow Jones-indekset havde den bedste dag og steg med 2,4 pct., fordi Boeing trak kraftigt op.

Torsdag har investorerne også kunnet følge med i nye udtalelser fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell.

Ifølge Bloomberg News siger han, at den amerikanske økonomi meget vel allerede kan være i recession, men at centralbanken vil gøre sit for at sikre, at opsvinget derefter bliver så kraftigt som overhovedet muligt.

SMYKKEKÆDE BRAGER FREM EFTER REGNSKAB

Den amerikanske smykkekæde Signet sendes op med 18 pct. kort efter børsåbningen.

Signet, der er blandt Pandoras kunder, kom ud af fjerde kvartal af 2019/20 med resultater, der oversteg forventningerne blandt analytikerne, rapporterer Bloomberg News.

Omsætningen i butikker, der har været åbne i mindst et år, steg 2,3 pct. mod estimeret 1,1 pct. i månederne november, december og januar, inden coronaudbruddet fik fat i USA.

Toplinjen landede på 2153,3 mio. dollar mod 2154,7 mio. dollar i samme periode regnskabsåret før. Det ordinære resultat per aktie blev samtidig 3,67 dollar mod estimeret 3,50 dollar.

Signet offentliggør ikke forventninger til 2020/21 som følge af den usikkerhed, der er relateret til det globale udbrud af coronavirus.

Som følge af virusudbruddet vil de samlede investeringer dog blive skruet ned, oplyser smykkekæden.

FDA-GODKENDELSE SENDER BRISTOL-MYERS LIDT OP

Der er også fremgang for medicinalkæmpen Bristol-Myers Squibb, der har fået godkendt midlet Zeposia til behandling af voksne med multipel sklerose af den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse, FDA.

Godkendelsen betyder ifølge Reuters, at Bristol-Myers Squibb nu kommer ind på et yderst lukrativt marked, hvor rivaler har registreret blockbuster-salg.

Lanceringen forsinkes dog af udbruddet af coronavirus, der siden december har spredt sig fra Kina til stort set hele verden.

Aktien stiger 4,8 pct.

MICRON OG FORD GÅR HVER SIN VEJ

Den amerikanske producent af halvledere Micron Technology bliver også belønnet med en stigning på 3,8 pct. torsdag, efter at koncernen trods tilbagegang overraskede med et stærkere end ventet andet kvartal og en solid prognose onsdag efter børslukketid.

Micron venter en omsætning i sit tredje kvartal på mellem 4,6 og 5,2 mia. dollar - svarende til et midtpunkt på 4,90 mia. dollar.

På forhånd var der blandt analytikerne ventet en omsætning på 4,88 mia. dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Den amerikanske bilkæmpe Ford falder omvendt 1,4 pct., efter at selskabet onsdag aften fik sænket sin langsigtede kreditvurdering hos Standard & Poor´s til junk-status.

Imidlertid er udsigterne for vurderingen sat op til "stabile" fra "negative".

/ritzau/Finans

Tilbage

Video: Kvartalsstatus på blandede fonde

De blandede fonde har ført en forsigtig investeringsstrategi i 1. kvartal 2020, og det har betalt sig, når man sammenligner med lignende fonde.

Se videoen her