16. okt. 2020 kl. 15:49
64 visninger

USA/åbning: Opkøbsrygter løfter lastbilselskab markant i ...

Der er igen optimisme at spore på det amerikanske aktiemarked kort efter handelsstart fredag, efter at store stigninger i coronasmitten flere steder i Europa og USA var med til at sætte aktierne under pres torsdag.

Efter få minutters handel fredag stiger det brede S&P 500-indeks 0,4 pct., Dow Jones-indekset går frem med 0,6 pct., ligesom det teknologitunge Nasdaq-indeks sendes op med 0,5 pct.

Forud for handelsstarten har Bank of New York Mellon offentliggjort sit regnskab for et tredje kvartal, der bød et fald i indtjeningen per aktie til 0,98 dollar fra 1,07 dollar i samme periode året før.

Alligevel overgik indtjeningen analytikernes forventninger. De havde nemlig sat næsen op efter en indtjening på 0,94 dollar per aktie, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Aktien stiger 2 pct. til 37,99 dollar fredag efter børsåbningen.

Navistar brager frem med 20,9 pct. til 42,83 dollar, efter at den tyske lastbilproducent Traton rygtes tæt på at have indgået en aftale om et køb af den resterende del af amerikanske konkurrent for 44,50 dollar per aktie.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til et tweet fra CNBC’s David Faber, som henviser til unavngivne kilder tæt på forhandlingerne.

Storaktionærerne Carl Icahn og Mark Rachesky støtter aftalen, der fortsat mangler en formel godkendelse, men det pointeres, at aftalen er indgået verbalt.

PFIZER STÅR TIL AT FÅ EN GOD BØRSDAG

Investorerne virker også begejstrede for aktien i medicinalgiganten Pfizer, der bliver sendt op med 1,5 pct. til 37,10 dollar fra start.

Selskabet håber, at det i tredje uge af november kan lægge en ansøgning hos de amerikanske myndigheder om nødbrug af en vaccine mod covid-19. Det oplyser selskabets topchef, Albert Bourla, i en udtalelse.

Pfizer arbejder sammen med det tyske biotekselskab BioNTech om en vaccine mod covid-19, der er den sygdom, man får af det nye coronavirus.

De amerikanske myndigheder har en lynproces til særligt vigtige vacciner. Her bliver vacciner godkendt hurtigere under særlige omstændigheder.

I den proces skal producenten vise, at vaccinen har vist sig sikker hos forsøgspersoner gennem to måneder.

Den amerikanske producent af entreprenørmaskiner Caterpillar har desuden fået løftet kursmålet hos Wells Fargo til 220 dollar fra 160 dollar.

Det er det højeste kursmål blandt de finanshuse, der dækker aktien, skriver Bloomberg News. Anbefalingen er samtidig hævet til "overvægt" fra ligevægt", og Caterpillars aktie stiger fredag 1,3 pct. til 167,11 dollar.

OLIESERVICESELSKAB FALDER I FORMARKEDET

Det amerikanske olieserviceselskab Schlumberger er kommet omvendt dårligt fra start med et fald på 5,1 pct. til 15,58 dollar.

Selskabet kom en spids dårligere ud af tredje kvartal, end analytikerne havde forventet, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Schlumbergers omsætning landede i tredje kvartal på 5,26 mia. dollar mod ventet 5,38 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie endte samtidig på 16 cent mod ventet 12 cent. I samme kvartal sidste år var indtjeningen per aktie 0,43 cent.

Topchef Olivier Le Peuch ser de næste to kvartaler som en transitionsperiode, hvor efterspørgslen vil blive forbedret.

- Men mens globale nedlukninger udvikler sig, og der er fremgang i udviklingen af en vaccine, er den kortsigtede bedring skrøbelig på grund af en potentiel andenbølge, siger han i en meddelelse.

/ritzau/Finans

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet