05. aug. 2022 kl. 15:37
135 visninger

USA/åbning: Stærk jobrapport giver investorerne bange ane...

En overraskende stærk amerikansk jobrapport får fredag investorerne til at holde igen med aktieinvesteringerne i forventning om, at den amerikanske centralbank vil præsentere endnu en stor renteforhøjelse til september.

Jobrapporten, der populært også kaldes "Kongen af nøgletal", viste en jobskabelse uden for landbruget på 528.000 arbejdspladser, hvilket var mere end dobbelt så meget som ventet. Samtidig faldt arbejdsløsheden, og timelønningerne steg mere end ventet.

Også ved tidligere lejligheder er aktierne ofte faldet, når tallene har været lidt for gode og indikeret, at centralbanken har plads til en stor renteforhøjelse i sin bekæmpelse af den skyhøje inflation.

S&P 500-indekset er åbnet 1 pct. lavere, Dow Jones-indekset dykker 0,7 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks bevæger sig hele 1,4 pct.

TESLA VIL VÆRE MERE TILGÆNGELIG

Natten til fredag godkendte Teslas aktionærer et tre-for-en aktiesplit, og derved bliver elbilproducentens aktie igen bedre at betale for de mindre investorer.

Aktiesplittet vil sænke prisen til omkring 300 dollar per aktie, men Tesla har endnu ikke annonceret, hvornår det vil træde i kraft, skriver Bloomberg News.

Tesla følger dog retningen på det generelle marked og falder 2 pct. fra åbningen.

FLERE REGNSKABER

Fra regnskabsfronten er der kommet en skuffelse fra Warner Bros. Discovery i andet kvartal, hvor svigtende vækst i reklameindtægterne og store omkostninger relateret til det ny selskabs igangværende fusion kostede på bundlinjen.

Aktien falder næsten 17 pct. fra åbningen.

Omsætningen i andet kvartal landede på 9,83 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 11,91 mia. dollar.

Resultatet per aktie skuffede også med et tab på 1,50 dollar per aktie mod en ventet indtjening på 0,08 dollar.

MEDICINALSELSKABER GØR STATUS

Medicinalkoncernen Amgen leverede til gengæld pæne tal torsdag aften, men aktien falder 0,1 pct. i formarkedet.

Amgen omsatte i andet kvartal for 6,59 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 6,53 mia. dollar.

Samtidig blev den justerede indtjening per aktie opgjort til 4,65 dollar. Det var ligeledes højere end konsensus, der lød på 4,40 dollar per aktie.

I samme sektor har medicinalvirksomheden Vertex overrasket positivt med sit regnskab med tilhørende opjustering. Aktien falder ikke desto mindre 3,4 pct.

FLOTTE TAL FRA DOORDASH

Doordash er også suset i vejret på det amerikanske formarked, efter at selskabet har offentliggjort en salgsvækst på 30 pct. i andet kvartal.

I kvartalet oplevede selskabet et rekordhøjt antal af bestillinger - et tegn på, at de stigende forbrugerpriser ikke har ændret på forbrugernes lyst til fastfood.

Det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) landede på 103 mio. dollar. Selv om det var 8,8 pct. mindre end i samme periode et år før, var det højere end analytikernes forventning på 55,1 mio. dollar.

Doordash ligger 4,7 pct. højere.

LYFT LEVERER REKORDINDTJENING

Tidligere på ugen leverede Uber et stærkt regnskab og torsdag aften efter børslukketid fulgte konkurrenten Lyft trop.

Selskabet har haft sit bedste kvartal nogensinde og gjorde analytikernes forventninger om et underskud på 14 mio. dollar helt til skamme. I stedet kørte Lyft fra kvartalet med et overskud på over 46 mio. dollar.

Aktien stiger 6,2 pct.

Det amerikanske bettingselskab Draftkings har lagt fra land med en gevinst på 7 pct. efter en opjustering.

.\\˙ MarketWireJakob Dalskov +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet