15. sep. 2021 kl. 14:34
31 visninger

USA/tendens: Overvejende grøn åbning efter tirsdagens fald

Der er udsigt til en åbning i grønt to af de tre toneangivende amerikanske aktieindeks onsdag, når børserne åbner i USA.

Aktieindeksfutures for det brede S&P 500 peger på en stigning på 0,1 pct., og det teknologitunge Nasdaq indikeres 0,2 pct. højere. Imens indikeres Dow Jones-indekset marginalt negativt inden åbning.

Tirsdag lukkede de tre indeks med fald på 0,5-0,8 pct., hvor særligt energi- og banksektoren trak indeksene i rødt oven på rentefald på de lange amerikanske statsobligationer.

Onsdag eftermiddag er stemningen lettet blandt aktieinvestorerne, efter at gårsdagens nøgletal har udsat forventningerne om pengepolitisk indgriben fra USA´s centralbank, Federal Reserve, før tid.

APPLE STIGER EFTER NEDTUR

Apple gik tirsdag i luften med sin produktlancering, hvor selskabets nyeste produktlinje anført af den nye iPhone 13 blev annonceret.

Produktlanceringen bød imidlertid ikke på overraskende nyt om hverken iPhone, iPad eller Apples smartur, og aktien dykkede 1,0 pct. efter at have ligget i rødt hele aftenen.

Onsdag eftermiddag indikeres aktien marginalt positiv i formarkedet med en stigning på 0,1 pct.

Globalstar led et gedigent fald tirsdag, da Apple undlod at nævne, om den kommende produktlinje vil understøtte satellitkommunikation.

Aktien blev sendt ned med 23,3 pct. Nedturen er dog ikke forbi for Globalstar, der indikeres 6,0 pct. lavere i formarkedet.

Natten til tirsdag offentliggjorde verdens største softwareudvikler, Microsoft, hvad der kan blive et rekordhøjt aktietilbagekøbsprogram på 60 mia. dollar - svarende til 377 mia. kr.

Det sker på et tidspunkt, hvor politikerne overvejer at gennemføre en skat på aktietilbagekøb, skriver Bloomberg News.

Microsoft har ikke nævnt hvordan aktietilbagekøbet skal finansieres, men selskabet sidder på en pengekiste på 130 mia. dollar, som selskabet har brugt til opkøb, aktietilbagekøb og udbytter.

Microsoft-atien ligger i onsdagens formarked med et plus på 1,2 pct.

SMITTEUDBRUD SENDER FASTFOODKÆDE I RØDT

Yum China indikeres 4,8 pct. lavere, efter at fastfoodkæden har leveret en opdatering, hvor det sammenlignelige salg i august er faldet betydeligt i forhold til andet kvartal 2021.

Det sammenlignelige salg faldt i andet kvartal kun med 6 pct. i forhold til samme periode i 2019, men regionale covid-19-udbrud i Kina i august har medført, at det i august er faldet med 20 pct. i forhold til samme måned to år tidligere.

Ifølge finanshuset Oppenheimer indikerer det, at driftsindtjeningen vil lande i intervallet 128-160 mio. dollar, hvor analytikerne venter 368 mio. dollar.

Efterfølgende reducerer finanshusets analytiker Brian Bittner også sit estimat for indtjeningen per aktie i år og næste år til 1,43 og 2,21 dollar fra 1,90 og 2,34 dollar.

USA KØBER IND FRA ELI LILLY

Den amerikanske regering vil købe yderlig 388.000 doser af Eli Lillys antistofbehandling mod covid-19 til nødbrug.

Coronabehandlingen er en kombination af to antistoffer – bamlanivimab og etesevimab – og den kan hjælpe med at nedsætte risikoen for indlæggelse og død med 70 pct., skrev Reuters tidligere i år.

Det amerikanske medicinalselskab venter, at 200.000 doser vil blive afsendt i tredje kvartal - og at resten følger i fjerde. Det skriver Bloomberg News.

Medicinalselskabet venter, at salget vil give omkring 300 mio. dollar i omsætning i anden halvdel af i år. Og indtægterne vil fremgå af de to kommende kvartalsregnskaber, oplyser Eli Lilly.

Det oplyses også, at studier viser, at bamlanivimab og etesevimab sammen virker mod varianterne Alpha og Delta.

Aktien stiger 0,3 pct. i formarkedet.

.\\˙ MarketWireMorten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet