Valuta: Britisk pund styrkes efter ny temperaturmåling i ...

Dato: 22. jan. 2020 kl. 14:07
Stigende optimisme i den britiske industrisektor er med til at styrke det britiske pund en spids onsdag eftermiddag over for både euro og dollar.

Onsdag middag har den britiske sammenslutning for industrien, CBI, offentliggjort en ny temperaturmåling, og den viser blandt andet en mere positiv sektor end ventet.

CBI´s indeks for sektorens optimisme voksede i januar til plus 23 fra et minus på 44 måneden forinden.

Det er en langt større stigning end forudset, da økonomerne på forhånd havde regnet med en fremgang til minus 20, viser data indsamlet af Bloomberg News.

Ifølge Bloomberg News plejer undersøgelsen ellers ikke for alvor at sætte gang i bevægelserne på de finansielle markeder, men onsdagens reaktion understreger handlernes fokus på enhver britisk undersøgelse frem mod det næste rentemøde i Bank of England.

En række svage nøgletal og dueagtige kommentarer har været med til at øge forventningerne til en rentenedsættelse på centralbankens rentemøde i slutningen af januar.

Den forventning er blevet svækket markant efter CBI´s offentliggørelse onsdag, da markedet nu ifølge handlen med futures kun indregner sandsynligheden for, at renten sættes ned, til at være 48,4 pct.

Det er et fald fra 62 pct. tirsdag, viser data fra Bloomberg News, og de lavere forventninger til rentenedsættelsen er i sidste ende med til at styrke det britiske pund onsdag.

Pund koster onsdag eftermiddag 1,3124 dollar mod 1,3056 dollar tirsdag klokken 17.00 dansk tid.

Euro koster onsdag eftermiddag 1,1084 dollar mod 1,1096 dollar tirsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 109,97 yen mod 109,90 yen tirsdag.

/ritzau/Finans

Tilbage