15. sep. 2021 kl. 14:52
29 visninger

Valuta: Dollar styrkes efter bedre end ventet tillidstal ...

Den amerikanske dollar styrkes onsdag eftermiddag over for en række valutaer oven på bedre end ventede erhvervstillidstal fra New York. Stigningen kommer på en dag, hvor valutaen har været svækket oven på gårsdagens inflationstal, der udsatte investorernes forventninger til en pengepolitisk stramning fra USA´s centralbank, Federal Reserve (Fed).

Tillidsindekset, Empire Manufacturing, steg i september til 34,3 fra 18,3 måneden forinden. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet en mindre tilbagegang til 17,9.

En euro koster onsdag eftermiddag 1,1826 dollar, mens den tirsdag eftermiddag blev handlet i 1,1822. Forud for offentliggørelsen af indekstallet kostede en euro 1,1832 dollar.

Samtidig handles den amerikanske dollar i 109,26 yen mod 109,66 yen tirsdag eftermiddag, mens den inden lå i 109,14 yen.

Der har i længere tid været fokus på den stigende amerikanske inflation og det pres, det lægger på Fed for at påbegynd neddroslingen af sit aktivopkøbsprogram.

Presset lettede dog en smule tirsdag, efter at forbrugerpriserne indikerede en mindre stigning end ventet.

- De svagere end ventede inflationstal fra USA for august, der blev offentliggjort tidligere på ugen, har tilsyneladende bekræftet markedsforventningen om, at Fed ville forblive tålmodig, hvad neddroslingen angår ved det kommende pengepolitiske møde i næste uge, siger Valentin Marinov, der er direktør i Credit Agricole, til Reuters.

Senere på eftermiddagen offentliggør USA tal for industriproduktionen i august, hvor der ventes en marginal stigning.

.\\˙ MarketWireMorten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet