Valuta: Euro viser styrke over for dollar og pund

Dato: 29. jun. 2020 kl. 15:25
Euro viser gode takter i mandagens valutahandel, mens der omvendt er pres på dollar og pund.

De seneste dages smitteopblussen i flere amerikanske delstater har været med til at lægge pres på dollar, som mandag eftermiddag er svækket 0,6 pct. til 1,1282 dollar per euro.

Dermed er euro ved at finde sig til rette i et højere niveau, efter at kursen i maj var under 1,10 dollar.

- Jo længere euro kan holde sig i det nuværende interval 1,1160-1,14, des mere positive er udsigterne på længere sigt, vurderer valutastrateg Kit Juckes fra Societe Generale ifølge Reuters.

Markedet reagerede mandag eftermiddag afdæmpet på en opgørelse af de tyske forbrugerpriser, som viste en inflationstakt på 0,9 pct. i juni mod 0,6 pct. måneden før.

Til sammenligning havde analytikerne ventet en stigningstakt på 0,6 pct.

Tidligere på dagen skuffede den samlede økonomiske tillidsindikator i eurozonen trods en stigning i juni til 75,7 fra 67,5 måneden før.

Ifølge Bloomberg News havde økonomerne ventet en endnu større fremgang til 80,0 pct.

Mandagen har også budt på svækkelse for det britiske pund.

Den britiske premierminister, Boris Johnson har ifølge Reuters signaleret, at han vil skrue op for de planlagte offentlige investeringer.

Det var tidligere på dagen med til at understøtte pund, men siden har bekymringer for finansiering af planen været med til at vende stemningen.

Dertil kommer den evindelige bekymring over brexit, og over for euro er pund mandag blevet svækket med 0,8 pct. til 0,9165 pund.

/ritzau/Finans

Tilbage

Ny investeringsmulighed med lav volatilitet

Sydinvest har lanceret en ny global aktiefond, der investerer i aktier med lav volatilitet.

Læs mere her