23. sep. 2022 kl. 14:15
15 visninger

Valuta: Mismodige indkøbschefer svækker euro og pund

Euro taber fredag grundigt terræn over for dollar efter offentliggørelse af skuffende PMI-tal, der måler indkøbschefernes syn på økonomien, fra både eurozonen og Tyskland fredag formiddag.

I eurozonen faldt den samlede PMI i september til 48,2 fra 48,9 i august. Indekset var særligt tynget af et forværret syn på industrisektoren, der udfordres af voldsomme energipriser. Men også PMI´en for servicesektoren viste ringere takter end ventet.

Også i Tyskland viste indkøbernes syn på økonomien værre end ventet med undtagelse af industrisektoren.

Samlet vidner de friske data om en udbredt pessimisme i eurozonen, hvor PMI´erne i samtlige lande med undtagelse af Frankrig er opgjort til under det neutrale niveau på 50.

- Der er ikke længere tvivl om, at den europæiske økonomi står over for en lang og besværlig periode. De rekordhøje råvare- og energipriser samt lange leveringstider på mange materialer som følge af krigen i Ukraine rammer hårdt, og der er betydelig risiko for, at euroområdet tager det første skridt ind i en teknisk recession allerede i tredje kvartal, skriver Helge Pedersen, cheføkonom i Nordea.

For euro er effekten en svækkelse til 0,9756 dollar fra 0,9820 dollar fredag morgen og 0,9815 dollar torsdag eftermiddag.

Også fra Storbritannien er der kommet skuffende PMI-tal med værdier under 50, og fredag middag er pund svækket til 1,1039 dollar fra 1,1228 dollar fredag morgen og 1,1266 dollar torsdag.

Yen derimod holder næsten skansen på 142,96 yen for en dollar mod 142,15 yen torsdag.

.\\˙ MarketWireHenning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet