14. okt. 2021 kl. 14:48
44 visninger

Valuta: Norske og svenske kroner styrkes - dollar dykker

Den amerikanske dollar svækkes torsdag over for en række valutaer. Det sker efter flere dage med stigninger og på udsigten til en neddrosling af aktivopkøbsprogrammet fra USA´s centralbank, Federal Reserve (Fed), som har været sat i værk under pandemien.

Torsdag er noget af gassen dog gået af ballonen.

- Det tyder på at være et klassisk tilfælde af "køb på rygter og sælg på fakta"-mentalitet, siger Neil Jones, der er chefvalutahandler i Mizuho, ifølge Reuters.

Dollar handles til 113,51 yen mod 113,59 yen torsdag formiddag. Ved dansk børslukketid handlede den til 113,34 yen.

Imens handles euro til 1,1600 dollar mod 1,1574 dollar onsdag eftermiddag.

Samtidig styrkes den norske krone over for den danske krone af stigende energipriser og en norsk renteforhøjelse.

Den norske krone ligger torsdag i 0,7596 danske kroner mod 0,7535 kr. onsdag eftermiddag. Det er det højeste niveau siden februar 2020.

Valutaen løftes af stigende energipriser og en renteforhøjelse fra den norske centralbank, Norges Bank, skriver Kim Blindbæk, der er seniorøkonom i Sydbank, i en analyse.

- Kronen har på det seneste reageret positivt på stigende energipriser. Olieprisen (Brent) har ikke været højere i tre år, og gaspriserne er braget i vejret. Samtidig har investorerne sendt den norske krone op i kølvandet på Norges Banks renteforhøjelse i september, skriver seniorøkonomen.

Sydbank venter, at Norges Bank hæver styringsrenten næste gang på rentemødet i december til 0,5 pct. Før coronakrisen lå den i 1,5 pct.

Også den svenske krone styrkes torsdag over for en række valutaer, efter at den svenske inflation steg i september til højeste niveau siden 2008, skriver Reuters.

Torsdag eftermiddag ligger den svenske krone i 0,7436 danske kroner mod 0,7373 onsdag ved dansk børslukketid.

.\\˙ MarketWireMorten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet