25. jan. 2023 kl. 15:10
75 visninger

Valuta: Renteudsigter sørger for at euro holder skansen

Euro har onsdag eftermiddag stabiliseret sig over for dollar, efter en længere periode hvor den fælleseuropæiske valuta har haft overtaget.

I starten af november gik der under 1 dollar på en euro, men onsdag eftermiddag koster euro 1,0877 dollar - stort set uændret sammenlignet tirsdag eftermiddags niveau på 1,0879 dollar.

- Vi har generelt en stærk euro. Det gælder over for dollar, pund og schweizerfranc, konstaterer Niels Christensen, valutastrateg i Nordea.

Årsagen er ikke mindst, at Den Europæiske Centralbank, ECB, i den seneste tid har fastholdt meldingerne på sit seneste rentemøde, om at markedet godt kan forberede sig på, at de næste to rentemøder begge vil byde på renteforhøjelser på 50 basispoint.

Derimod ventes den amerikanske centralbank blot at hæve renten med 25 basispoint på hver af sine næste to rentemøder.

En del af spændingen udløses på rentemøder i næste uge.

Allerede i eftermiddag kan markedet dog få et fingerpeg om udsigterne i USA senere onsdag, når den canadiske centralbank offentliggør rentebeslutning, vurderer Niels Christensen.

- Den canadiske centralbank ventes at skrue ned for tempoet og hæve med 25 basispoint. Gør de det, vil det nok bekræfte markedets forventninger, om at den amerikanske centralbank gør det samme, vurderer valutastrategen.

Han peger desuden på, at forventningerne til, at ECB fortsætter med at skrue op for renten med 50 basispoint af gangen også understøttes af onsdagens tyske erhvervstillidsindikator, Ifo.

- De viser en pæn stigning, som godt nok var ventet, men det underbygger, at ECB roligt kan hæve renten for at dæmpe inflationen, siger Niels Christensen.

.\\˙ MarketWireJakob Dalskov +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet