25. jan. 2023 kl. 16:32
77 visninger

Valuta: Renteudsigter sendte euro endnu højere mod dollar...

Euro styrkedes onsdag eftermiddag over for dollar og bekræftede den seneste tids tendens til, at den fælleseuropæiske valuta har overtaget.

I starten af november gik der under 1 dollar på en euro, men onsdag eftermiddag kostede euro 1,0910 dollar mod tirsdag eftermiddags niveau på 1,0879 dollar.

- Vi har generelt en stærk euro. Det gælder over for dollar, pund og schweizerfranc, konstaterer Niels Christensen, valutastrateg i Nordea.

Styrkelsen af euro satte for alvor ind, efter at markedet ifølge Niels Christensen fik et lille fingerpeg om renteudsigterne i USA, inden den amerikanske centralbanks rentemøde i næste uge.

Det skete, da den canadiske centralbank viste vejen og skruede ned for tempoet i sine renteforhøjelser og hævede sin toneangivende rente med 25 basispoint til 4,5 pct. Det er netop, hvad også den amerikanske centralbank ventes at gøre på sit næste rentemøde på onsdag. Her ventes en renteforhøjelse på 25 basispoint til 4,50-4,75 pct.

I Europa har Den Europæiske Centralbank, ECB, i den seneste tid derimod fastholdt signalerne om, at markedet godt kan forberede sig på, at de næste to rentemøder begge vil byde på renteforhøjelser på 50 basispoint.

Og onsdagens nøgletal for den tyske erhvervstillidsindikator, Ifo, gav ikke investorerne grund til at tvivle på, at ECB også holder ord.

- De viser en pæn stigning, som godt nok var ventet, men det underbygger, at ECB roligt kan hæve renten for at dæmpe inflationen, siger Niels Christensen.

Målt i kroner svækkedes dollar onsdag til 6,8185 fra 6,8400.

.\\˙ MarketWireJakob Dalskov +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet