Valuta: Schweizerfranc og yen går frem i nervøst marked

Dato: 13. aug. 2019 kl. 15:14
Der er ikke de store udsving i de helt store valutakryds tirsdag, hvor schweizerfranc til gengæld bliver styrket pænt over for sine største modparter.

Det sker i et usikkert marked, hvor investorerne derfor søger mod de traditionelle sikre havne. Her er netop den schweiziske valuta et af de mest foretrukne steder at placere pengene.

Det betyder også, at den japanske yen, som også ofte anvendes som sikker havn, fortsætter sin styrkelse.

Det er den politiske uro i Hongkong og Argentina, den fortsatte handelskrig samt nervøsitet om brexit, der holder investorerne i et jerngreb igen tirsdag.

- Det er markedet uden risikovillighed - trukket af begivenhederne i Hongkong og Argentina - der løfter efterspørgslen efter yen. Spekulanterne øger deres lange positioner i yen, siger Yukio Ishizuki, der er seniorvalutastrateg hos Daiwa Securities, til Reuters.

Dollar koster tirsdag eftermiddag 105,20 dollar mod 105,30 yen per dollar ved dansk lukketid mandag og 105,66 yen per dollar på samme tidspunkt fredag i sidste uge.

Samtidig går der 0,9671 schweizerfranc per dollar mod 0,9701 schweizerfranc per dollar mandag eftermiddag og 0,9738 schweizerfranc per dollar, da de danske handlere gik hjem fredag.

I det tunge valutakryds mellem euro og dollar er der stort set stilstand, men den amerikanske valuta er marginalt styrket.

Der går tirsdag eftermiddag 1,1213 dollar per euro mod 1,1218 dollar per euro ved dansk lukketid mandag.

Set over den første del af august er det dog euro, der har overhånden - i lyset af den eskalerede handelskrig mellem USA og Kina.

/ritzau/Finans

Tilbage