Investeringsværktøjer

Redskaber til en bedre investering

Investeringsværktøjer - redskaber til en bedre investering

Her får du forskellige værktøjer om investering, så du kan gå i dybden med dine investeringer. Du får kendskab til begreber som afkast, porteføljer og EUs riskoskala.

Investorportalen

I Investorportalen kan du få overblik over dine investeringer i Sydinvest. Derudover giver portalen adgang til en beholdningsopgørelse samt mulighed for at se dine depotbevægelser. Du kan også benytte portalen til at tilmelde dig foreningernes generalforsamlinger.

Du får adgang til portalen ved at benytte Nem ID. Dette gøres ved at klikke på den øverste ”Login” knap, hvorefter du skal indtaste dine sædvanlige Nem ID informationer.

Hvis du tidligere har benyttet portalen, kan du også indtaste dit VP-konto nummer samt den adgangskode, du selv har fastsat tidligere. Dette giver dig ligeledes adgang til portalen. Hvis du har glemt din kode, kan du bede om at få det tilsendt enten med på en mail. Det gør du ved at klikke på ”Glemt adgangskode/Bestil login” nederst på siden.

Investorportalen (åbner i et nyt vindue)

Bemærk, at fuldmagt tidligst kan afgives 3 uger før generalforsamlingen.

Investeringsformer: opsparing i investeringsbeviser

Knap en million danskere sparer op i investeringsbeviser. Langt de fleste former for opsparing kan placeres i investeringsbeviser. De mest almindelige investeringsformer er:

 • frie midler (privat)
  Frie midler er den del af investors formue, der ikke er placeret i pensionslignende ordning med krav om tidsmæssig binding
   
 • Pensionsopsparing
  Pensionsopsparing er opsparing til din alderdom. De mest benyttede pensionsopsparinger sker gennem en pensionskasse, et forsikringsselskab eller via dit pengeinstitut. Investeringsbeviser kan benyttes til pensionsopsparing. Det kræver blot, at du opretter et depot i tilknytning til din kapitalpension, ratepension eller selvpension i dit pengeinstitut.
   
 • Børneopsparing
  Børnenes opsparing kan også investeres i investeringsbeviser. Renter og afkast er skattefrie på en børneopsparing, så det er en af de mere fordelagtige måder at spare op på.
   
 • Virksomhedsskatteordning
  Under virksomhedsskatteordningen er det muligt at investere i de såkaldt lagerbeskattede investeringsforeninger (udbetaler ikke udbytte). Reglerne under virksomhedsskatteordningen er komplicerede, og derfor bør du sætte sig grundigt ind i reglerne og undersøge de skattemæssige konsekvenser i samråd med din bankrådgiver eller din revisor.

Bemærk at skattebehandlingen afhænger af den enkelte kundes individuelle situation og kan ændre sig fremover.

 

Investeringsrådgivning

Vi anbefaler altid vores nuværende og potentielle kunder, at de kontakter en rådgiver, inden de på egen hånd går i gang med at investerer i investeringsbeviser.

Du kan købe investeringsbeviser i Sydinvest i alle pengeinstitutter. Vi har derudover et samarbejde med en række pengeinstitutter, som har indgående kendskab til vore produkter. Du kan se en liste med vores samarbejdspartnere her

Man kan gå mange forskellige veje for at nå sine investeringsmål.
Hvor man som investor søger rådgivning er meget forskelligt. Som i så mange andre henseender er gode råd fra venner, kolleger og andre investorer et vigtigt pejleredskab for rigtig mange danskere. Derudover er der også mange, der bruger internettet. Men de danske pengeinstitutter er den foretrukne samarbejdspartner for de fleste investorer. Her samler rådgiverne trådene fra investeringsprofilen og sammensætter på den baggrund et investeringsforslag, der er skræddersyet til dig.

Løbende opfølgning på din portefølje
Vi anbefaler, at du gennemgår dine investeringer med en rådgiver, minimum en gang årligt, og evt. får foretaget en løbende tilpasning. Stiger kurserne på dine investeringsbeviser med aktier fx mere end på dine investeringsbeviser med obligationer, kan det være, at du skal have tilpasset din portefølje, så porteføljen stadig passer til din profil. Dine investeringsbehov kan også ændre sig undervejs – en 50-årig har som oftest ikke samme risikovilje som en 20-årig.