Forventninger til danske obligationer
08. apr. 2021 kl. 10:45
2295 visninger

Forventninger til danske obligationer

I takt med at restriktionerne bliver gradvist ophævet, forventer vi at se en markant bedring af konjunkturerne og følgelig en kraftig økonomisk opblomstring i det kommende kvartal.

Husholdningernes pengepung bugner efter flere måneders nedlukning, og når virksomhederne mærker stigende efterspørgsel, skal der ansættes nye medarbejdere og investeres.

Samtidig er en række finanspolitiske hjælpepakker sat i omløb, mens centralbankerne indtil videre har vendt det blinde øje til de seneste måneders tiltagende inflationspres. Særligt sidstnævnte kan true den ellers gode stemning på de finansielle markeder, såfremt inflationspresset fører til global renteuro. Men genopretningen i USA og Europa sker ikke i samme hastighed.

Øget prispres i USA

I USA er man allerede i gang med at rulle restriktionerne tilbage, og amerikansk økonomi er i fremgang. Arbejdsmarkedet har oplevet markant bedring, og der er mere i vente senere på foråret og henover sommeren. Oveni dette har Kongressen vedtaget en gigantisk hjælpepakke blandt andet i form af forhøjet understøttelse til de arbejdsløse amerikanere. På samme tid melder de amerikanske virksomheder om øget prispres, og inflationsforventningerne er taget kraftigt til.

Samme udvikling ser vi ikke helt i Europa. Her halter det med at få udrullet vaccinerne i samme tempo, som vi har set det både i USA og Storbritannien, samtidig med at et højt smittetryk blot har forlænget restriktionerne. Derfor forventer vi heller ikke, at renterne stiger lige så hurtigt i Europa, som vi har set det i USA.

Pæn rentestigning for realkreditobligationer i Danmark

I Danmark har realkreditobligationerne oplevet en pæn rentestigning som følge af de stigende renter i Europa og USA. Det rammer altid realkreditobligationerne ekstra hårdt, når der kommer hurtige rentestigninger, da mange investorer har et fast varighedsmandat og dermed bliver nødt til at sælge i de lange konverterbare realkreditobligationer, når renterne stiger.

Til gengæld er der nu kommet lidt større afkastmuligheder i markedet. Dette bør betyde relativt rolige forhold herfra – dog med muligheden for at især inflationstal fra USA kan vise sig at være højere end forventet og dermed lægge et fortsat pres for stigende renter.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

1,7
Baseret på 11 anmeldelser