30. apr. 2024 kl. 12:00
1257 visninger

Sydinvest vinder europæisk pris

Sydinvest Korte Obligationer modtager international pris for bedste danske obligationsfond over fem år.

Kåringen af de årlige LSEG Lipper Fund Awards er netop offentliggjort i en tid med et positivt finansmarked og en stigende investeringslyst. Priserne hylder de porteføljemanagere og de fondsforvaltningsselskaber, der har leveret de stærkeste risikojusterede afkast i branchen.

Her fortsatte Sydinvest Korte Obligationer sin sejrsgang, da Sydinvest vandt en Lipper Nordics Fund Award for fondens 5-årige performance i kategorien Bedste Danske obligationsfond. Her var fonden oppe imod 48 konkurrenter.

“Vi er stolte over at modtage denne pris for Sydinvest Korte Obligationer. Trods udfordrende markedsvilkår de seneste år, hvor inflationen har været vedholdende, renterne har været høje, og der har været geopolitisk usikkerhed, er vi glade for at have leveret stærke resultater til vores investorer,” udtaler Nikolaj Fabricius, chefporteføljemanager og rådgiver på fonden.

“Vi ser frem til fortsat at hjælpe vores kunder med at opbygge deres opsparinger, uanset hvilke markedsforhold der måtte være.”

Dramatisk investeringsperiode

Lipper-priserne afspejler en helt uafhængig vurdering af fondenes præstationer og er baseret på Lippers egen kvantitative og proprietære metode.

”2024 LSEG Lipper Fund Awards kommer oven på den måske mest dramatiske treårige periode, markederne har set i årtier. De fondsforvaltere, der bliver anerkendt, har styret deres investorer gennem en pandemi, en mild recession, en krig, stigende inflation og dramatisk indgriben fra centralbankerne,” tilføjer Tom Roseen, Principal, Lipper Global Research, LSEG Lipper.

Bag om prisen

I mere end 30 år har Lipper Fund Awards uddelt priser til de bedste kapitalforvaltere i Europa. Disse priser anerkender fondes og kapitalforvalteres vedvarende resultater. Prismodtagerne har demonstreret stabile og stærke risikojusterede afkast i sammenligning med deres konkurrenter. Bag disse priser står LSEG (London Stock Exchange Group), en af verdens største leverandører af finansiel information og nyheder.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

4,8
Baseret på 16 anmeldelser

Mest læste artikler

08. mar. 2024 kl. 14:05

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen
22. mar. 2024 kl. 18:00

Kan Novo forsætte væksten?

Kan Novo forsætte væksten?
08. mar. 2024 kl. 15:00

Danmarks bedste obligationsfond

Danmarks bedste obligationsfond
15. apr. 2024 kl. 15:20

Megatrends leverer flotte afkast

Megatrends leverer flotte afkast
17. apr. 2024 kl. 09:00

Megatrends: Robotterne kommer

Megatrends: Robotterne kommer
09. apr. 2024 kl. 09:00

Forårsstemning på markederne

Forårsstemning på markederne