Tre scenarier for resten af 2022
18. jun. 2022 kl. 11:13
8306 visninger

Tre scenarier for resten af 2022

Der er store usikkerheder forbundet med retningen af verdensøkonomien. Dystre skyer trækker op over horisonten, men omvendt er der også muligheder, der kan løsne op for flere problematikker. Vi ser på tre scenarier for udviklingen resten af året.

Der har været stor turbulens på finansmarkederne i 2022, og retningen for resten af året er usikker og svær at forudsige. Vi har taget en snak med cheføkonom Søren Kristensen og aktieanalysechef Jacob Pedersen for at høre, hvordan de ser udviklingen på markederne resten af 2022.

Til det formål har vi opstillet tre scenarier. Et positivt, et negativt og så det mest forventelige. Du kan se de tre scenarier her:

Værdien af erfaring

I et udfordrende marked som det, vi ser nu, er investeringsrådgivning især værdifuldt for de fleste investorer. Det kræver is i maven og en god del erfaring at navigere i disse markeder, og her kan rådgivere hjælpe med overblik og indsigt. Vi anbefaler derfor altid, at du kontakter din rådgiver, hvis du bliver i tvivl om dine investeringer.

Vi har udarbejdet de tre scenarier uden at medregne en eskalerende krig i Ukraine, hvor Nato fx kan blive inddraget i direkte konflikt med Rusland. I et sådan tilfælde vil mange forventninger og forudsætninger ændre sig helt grundlæggende, hvorfor vi ikke tager dem med her.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3,4
Baseret på 23 anmeldelser