07. mar. 2023 kl. 08:57
1813 visninger

Afvikling af fonde i Sydinvest

Sydinvest har besluttet at afvikle fonden HøjrenteLande ESG Udb A med sidste handelsdag den 31. marts. Samtidig foreslår bestyrelsen afvikling af tre andre fonde til kommende generalforsamling.

Forventeligt vil Sydinvest afvikle fire fonde / andelsklasser efter generalforsamlingen den 29. marts 2023. Afviklingerne sker som følge af lav investorinteresse og små formuer i fondene. Det er derfor svært at opretholde investeringsstrategierne omkostningseffektivt, og bestyrelsen i Sydinvest har af den grund stillet forslag om afvikling af fondene.

Blandt de fire fonde er Sydinvest HøjrenteLande ESG Udb A, som er en værdipapirfond. Da denne fond ikke er en del af generalforsamlingen, skal Finanstilsynet godkende afviklingen, inden den kan træde i kraft.

Følgende fonde er derudover foreslået afviklet på kommende generalforsamling:

Fond
Verden Ligevægt & Value Etik A DKK
Virksomhedsobligationer HY Etik A DKK
Virksomhedsobligationer IG Etik A DKK

 

Hvad betyder det for investorerne?

Da det er en afvikling af fondene, får investorerne udbetalt deres investerede formue på deres konto. Skattemæssigt bliver afviklingerne betragtet som et salg. Det vil sige, som om investor på eget initiativ har solgt beviserne.

Tidshorisont

Bliver afviklingerne godkendt på generalforsamlingen den 29. marts, vil sidste handelsdag blive den 31. marts og pengene være på kundernes konto den 11. april. Det samme gør sig gældende for Sydinvest HøjrenteLande ESG Udb A, men her er det Finanstilsynet, der skal godkende afviklingen.

Læs mere om forslaget om afvikling af fonde på sydinvest.dk/gf

Læs mere om afviklingen af Sydinvest HøjrenteLande ESG Udb A

Læs mere om afviklingen af fonde i Sydinvest her

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

4,8
Baseret på 5 anmeldelser

Mest læste artikler