24. feb. 2022 kl. 12:51
3517 visninger

Aktier: Salg af statsejede russiske aktier

Russisk invasion af Ukraine rammer markederne. Aktieporteføljerne i Sydinvest har nedbragt i russiske statsejede aktier.

Rusland har i nat lanceret et decideret angreb på Ukraine, og vi ser i øjeblikket en russisk invasion af Ukraine, hvilket har fået investorerne til at trykke på salgsknappen. USA har allerede fordømt Putins oprustning, og det er meldt ud fra både EU og USA, at der vil komme yderligere sanktioner mod Rusland.

Aktieteamet følger udviklingen

Porteføljemanagere og investeringsteams i Sydinvest følger nøje udviklingen i markederne. I Sydinvest BRIK og Sydinvest Globale EM-aktier har aktieteamet taget konsekvensen her til morgen og nedbragt vores investeringer i det statsejede selskab Gazprom, mens vi har solgt helt ud af Sberbank, Rosneft og Novatek. 

Dagens kursfald i Rusland er afspejlet i indre værdi i Sydinvest BRIK og Sydinvest Globale EM-aktier.

Sanktioner forventes

Hvordan de næste dage kommer til at forløbe, er svært at vurdere, men vi forventer nu yderligere sanktioner fra både EU, Storbritannien, USA og resten af de vestlige allierede lande. Derudover er der stadig risiko for en yderligere optrapning i Ukraine, hvor en storkrig mellem Ukrainsk militær og Rusland meget vel kan blive en realitet. 

Vestens første sanktionssvar efter Putins aktioner i starten af ugen var begrænsede, men vi ser en større risiko for, at der nu indføres væsentligt strengere sanktioner mod Rusland.

af kommunikationskonsulent Anders Øhrberg Thrane, Sydinvest

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3,7
Baseret på 27 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig