18. jan. 2024 kl. 09:13
2616 visninger

Derfor skal du sende dit udbytte i arbejde

Får du udbetalt udbytte fra en eller flere investeringsforeninger, kan det være fornuftigt at geninvestere pengene. På den måde får du dit udbytte til at arbejde videre for dig, og de fleste pengeinstitutter tilbyder det uden kurtage.

Hvorfor har du valgt at investere? Hvis formålet er en langsigtet investering, er det en god ide at geninvestere det udbytte, man får udbetalt i årenes løb.

Når en investeringsforening som fx Sydinvest udbetaler udbytte, falder kursen på investeringen. Det betyder, at værdien af den fond, du investerer i, falder med præcis det samme beløb, som du får udbetalt i udbytte. Så du bliver hverken rigere eller fattigere af at få udbetalt udbytte. 

Fordel ved geninvestering

På den lange bane kan det derfor være en fordel at geninvestere, hvis du vil have det maksimale ud af eventuelle fremtidige kursstigninger. Du får ikke blot forrentet din investering, men også udbytterne af din investering.

Geninvestering af dit udbytte kan betyde en del ekstra til dig som investor over en årrække.

"Du får ikke blot forrentet din investering, men også udbytterne af din investering"

Eksempel

Hvis du eksempelvis investerer 100.000 kroner i dag, og vi som eksempel forventer, at du opnår 6 procent i afkast hvert år og et udbytte på 4 %. Så vil der efter 10 år være en forskel på over 12.700 kroner. Det opnår du, fordi du vælger at investere de udbytter, du får udbetalt, i stedet for at bruge dem.

Rentes-rente effekten betyder også, at du vil se et bedre afkast over tid. Forskellen på at geninvestere eller ej er fx mere end 65.000 kr. over 20 år.

Kilde: Sydinvest. Efter 10 år er formuen ved geninvestering 179.100 kr, mens den er 166.400 kr., hvis udbyttet ikke geninvesteres. Eksemplet forudsætter en investering på 100.000 kr., et afkast på 6 % pr. år og et udbetalt udbytte på 4 %. Eksemplet kan ikke bruges som pålidelig indikator for den fremtidige udvikling på markedet.

Opdatering af forventede udbytter for 2023
Læs også

Opdatering af forventede udbytter for 2023

Læs artikel

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3,5
Baseret på 15 anmeldelser