20. jan. 2023 kl. 11:13
5496 visninger

Giv dit udbytte arbejdstøj på

Får du udbetalt udbytte fra en eller flere investeringsforeninger, kan det være fornuftigt at geninvestere pengene. På den måde får du dit udbytte til at arbejde videre for dig.

Har du valgt at investere i en udbyttebetalende fond, og har du ikke behov for det årlige kontante udbytte, kan det være fornuftigt at geninvestere pengene.

Når en investeringsforening som fx Sydinvest udbetaler udbytte, falder kursen på investeringen. Det betyder, at værdien af den fond, du investerer i, falder med præcis det samme beløb, som du får udbetalt i udbytte. Så du bliver hverken rigere eller fattigere af at få udbetalt udbytte.

Fordel ved geninvestering

På den lange bane kan det derfor være en fordel at geninvestere, hvis du vil have det maksimale ud af eventuelle fremtidige kursstigninger. Du får ikke blot forrentet din investering, men også udbytterne af din investering.

Geninvestering af dit udbytte kan betyde en del ekstra til dig som investor over en årrække.

Eksempel

Hvis du eksempelvis investerer 100.000 kroner i dag, og vi som eksempel forventer, at du opnår 6 procent i afkast hvert år og et udbytte på 4 %. Så vil der efter 10 år være en forskel på over 12.700 kroner. Det opnår du, fordi du vælger at investere de udbytter, du får udbetalt, i stedet for at bruge dem.

Rentes-rente effekten betyder også, at du vil se et bedre afkast over tid. Forskellen på at geninvestere eller ej er fx mere end 65.000 kr. over 20 år.

Kilde: Sydinvest. Efter 10 år er formuen ved geninvestering 179.100 kr, mens den er 166.400 kr., hvis udbyttet ikke geninvesteres. Eksemplet forudsætter en investering på 100.000 kr., et afkast på 6 % pr. år og et udbetalt udbytte på 4 %. Eksemplet kan ikke bruges som pålidelig indikator for den fremtidige udvikling på markedet.

Sydinvest udbetaler ca. 320 mio. kr. i udbytte for 2022
Læs også

Sydinvest udbetaler ca. 320 mio. kr. i udbytte for 2022

Læs artikel

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

2,5
Baseret på 13 anmeldelser