2024 Generalforsamling

2024 Generalforsamling

Den 22. marts 2024 slog Investeringsforeningen Sydinvest dørene op til årets ordinære generalforsamling. Her kan du læse mere om generalforsamlingen.

Formandens beretning

Årets generalforsamling blev afholdt i Sydbank-salen i Aabenraa, hvor bestyrelsesformand Linda Sandris Larsen fra talerstolen aflagde bestyrelsens beretning for de fremmødte investorer.


Linda Sandris Larsen kunne berette om et 2023, der generelt var et rigtig godt investeringssår, hvor kun aktiemarkederne i Kina og Fjernøsten skuffede. Inflationen har i de fleste lande været støt faldende gennem hele 2023. I Danmark toppede inflationen i midten af 2022 på omkring 10 %, men den er siden faldet støt og var i december 2023 helt nede på 0,7 %.


Formanden kunne derudover fortælle om de nyeste ændringer af EU’s regler på bæredygtighedsområdet. Regelændringerne har blandt andet haft betydning for navngivningen af fonde i den danske investeringsbranche.

Flot investeringsår i 2023

Fra talerstolen kunne direktør Steffen Ussing berette om et flot 2023, hvor både obligations- og aktiefonde præsterede pæne afkast. 

Obligationerne kom i 2023 tilbage i varmen med pæne afkast efter en længere periode med meget lave afkast. De internationale renter steg i årets første tre kvartaler for derefter at falde markant i den sidste del af året. Rentefaldet var især udpræget i Europa og dermed også i Danmark, hvor renten på realkreditobligationer faldt endnu mere end på statsobligationerne.

Direktøren gennemgik udvalgte fondes afkast og udbytte. 

Sydinvest udbetaler ca. 450 mio. kr. i udbytte for 2023
Læs også

Sydinvest udbetaler ca. 450 mio. kr. i udbytte for 2023

Læs artikel

Samlet resultat og formueudvikling

Det samlede regnskabsmæssige resultat for 2023 blev 2,8 mia. kr. mod -5,1 mia. kr. i 2022. Bestyrelsen indstillede til, at der udbetales et samlet udbytte på 440 mio. kr. til medlemmerne. Den samlede formue var ved udgangen af 2023 på 36,2 mia. kr.


Historisk produktlancering

Formand Linda Sandris Larsen kunne glæde sig over den flotte lancering af Sydinvest Megatrends i 2023. Investorerne havde i løbet af året virkelig taget fonden til sig. Da generalforsamlingen blev afholdt, var formuen vokset til 1,7 mia. kr. Det gør lanceringen til en af Sydinvests bedste produktlanceringer til dato. 

Afkastmæssigt er fonden kommet godt fra start. Fra maj 2023 og til årsskiftet præsterede Sydinvest Megatrends et afkast på ca. 13 %. I 2024 har fonden fortsat de gode takter, og Sydinvest Megatrends havde præsteret et afkast på over 11 %, da formanden gik på talerstolen den 22. marts 2024. 


Navneændringer og nye strategier  

Bestyrelsens forslag om flere navneændringer og nye strategier for flere fonde blev vedtaget af generalforsamlingen. Nye EU-regler på investeringsområdet betød, at flere fonde var nødt til at skifte navn, mens andre fonde skiftede investeringsstrategi. 

Ændringer i produktpaletten
Læs også

Ændringer i produktpaletten

Læs artikel

Valg til bestyrelsen

Til foreningens bestyrelse blev Svend Erik Kriby, Anne Mette Barfod og Jesper Aabenhus Rasmussen genvalgt. Bestyrelsen konstituerede sig efterfølgende med Linda Sandris Larsen som formand og Svend Erik Kriby som næstformand.

Bestyrelsen omfatter: Linda Sandris Larsen, Svend Erik Kriby, Anne Mette Barfod, Jesper Aabenhus Rasmussen og Niels ­Therkelsen.

PwC Danmark blev genvalgt som investeringsforeningens revisor.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde