Kort fra Sydinvest

Kort fra Sydinvest

KØB AF OBLIGATIONER
SLÅR REKORD


I løbet af 2023 købte danske privatinvestorer enkeltobligationer for netto 17,2 mia. kr. Denne rekord slår eftertrykkeligt den tidligere rekord i køb af enkeltobligationer fra 2007, hvor danskerne købte obligationer for netto 10,5 mia. kr. Det er en stigning på 60 %.

For blot to år siden var der stort set ingen interesse for enkeltobligationer blandt danske privatinvestorer. Men med de betydelige rentestigninger i de seneste år er situationen altså vendt på hovedet.

4 NOMINERINGER
TIL MORNINGSTAR AWARDS


Hvert år kårer det uafhængige analyseinstitut Morningstar de bedste fonde og investeringsforeninger i Danmark.

I kategorien danske obligationer var Sydinvest Korte Obligationer og Sydinvest Mellemlange Obligationer nomineret, mens Sydinvest Balanceret og Vækstorienteret var nomineret i kategorien Blandede Fonde. Selvom sidstnævnte ikke vandt i deres kategori, kom de ind på en 2. og 3. plads.

Sydinvest Korte Obligationer løb med prisen som bedste danske obligationsfond i kategorien ”Bedste DKK Obligationsfond”. Det er andet år i træk, Sydinvest vinder prisen som bedste danske obligationsfond til Morningstar Awards.


FÅ DUGFRISKE NYHEDER
OM DINE INVESTERINGER

Få opdaterede nyheder om finansmarkederne og dine investeringer i Sydinvest. Tilmeld dig vores nyhedsbrev på sydinvest.dk/nyhedsbrev


BEDSTE FOND
MED DANSKE OBLIGATIONER

I april fortsatte Sydinvest Korte Obligationer sin sejrsgang, da Sydinvest vandt en Lipper Fund Award for fondens 5-årige performance.

”2024 LSEG Lipper Fund Awards kommer oven på den måske mest dramatiske treårige periode, markederne har set i årtier. De fondsforvaltere, der bliver anerkendt, har styret deres investorer gennem en pandemi, en mild recession, en krig, stigende inflation og dramatisk indgriben fra centralbankerne.” Tom Roseen, Principal, Lipper Global Research, LSEG Lipper.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde