06. jan. 2022 kl. 09:42
2152 visninger

Store kursfald i USA

Markederne forventer nu stramninger fra den amerikanske forbundsbank (Fed), hvilket sendte de amerikanske aktier i minus onsdag efter dansk lukketid.

Referatet fra det seneste rentemøde i Fed blev tolket hårdt og sendte chokbølger gennem de amerikanske aktiemarkeder. Fra årets start har vi set en tendens til, at investorerne har udskiftet deres teknologiaktier med med industriaktier på grund af positive toner omkring Omikron. Referatet fra Fed styrkede tendensen og sendte Nasdaq-indekset ned med 3,3 procent. S&P500 faldt med 1,9 procent.

Referatet viste, at Fed-direktørerne i december vurderede, at der var behov for hurtigere pengepolitiske stramninger i form af renteforhøjelser og en hurtigere nedtrapning af obligationsopkøbene. Investorerne indregner nu 75 procent sandsynlighed for en renteforhøjelse fra Fed til marts, som også er tidspunktet, hvor afviklingen af obligationsopkøbene er overstået.

Salg af obligationer

Én af de store nyheder i referatet var, at flere Fed-direktører vurderede, at en decideret skrumpning af balancen (salg af obligationer til markedet) kunne ske relativt hurtigt, efter renten hæves. I den henseende er det værd at notere sig, at den årlige rotation i rentekomiteen har givet plads til Feds tre superhøge - altså de tre Fed-direktører, der vil stramme pengepolitikken allermest nemlig George, Mester og Bullard. Det gør det bestemt ikke usandsynligt, at Fed begynder at sælge obligationer til markedet allerede i år, hvis renten hæves til marts.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3,5
Baseret på 8 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig