Sydinvest udbetaler udbytte - kurserne falder
21. jan. 2021 kl. 10:12
5230 visninger

Sydinvest udbetaler udbytte - kurserne falder

Udbytterne trækkes automatisk fra i kurserne torsdag den 21. januar 2021 og udbetales efterfølgende til investorerne. Udbytterne forventes at være på investorernes konti den 25. januar 2021.

Udbytter betyder kursfald

Vi oplever hvert år flere investorer, der kontakter Sydinvest pga. kursfald i forbindelse med udbyttebetaling. Årsagen er ofte, at investorerne ikke er opmærksomme på, at vi har udbetalt udbytte. Når vi udbetaler udbytte, bliver der taget en del af formuen i fondene og udbetalt til investorerne. Det vil sige, at investorerne får flere penge på kontoen, mens formuen i fondene bliver mindre. Derfor vil kurserne falde med værdien af udbyttebetalingen.

I år udbetaler Sydinvest ca. 805 mio. kr. i udbytter (i Investeringsforeningen Sydinvest og Værdipapirfonden Sydinvest).

Foreløbige udbytter

Størrelsen af udbytterne skal endelig godkendes af generalforsamlingen, der afholdes den 26. marts 2021. Derfor er der mulighed for, at det udbetalte foreløbige udbytte fra januar kan blive justeret op som følge af generalforsamlingens endelige godkendelse. Hvis der er udbetalt for meget i januar, vil det blive betragtet som frivilligt udbytte.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

4,1
Baseret på 21 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig