Spansk modetøjsgigant tabte mindre end frygtet i første h...

Dato: 16. sep. 2020 kl. 08:21
Den spanske modetøjsgigant Inditex, der blandt andet står bag Zara-butikkerne, har leveret en bedre end frygtet indtjening i det forskudte første halvår.

Det skriver Bloomberg News.

Salget er i første halvår, der sluttede ved udgangen af juli, dykket med 37 pct. til 8,03 mia. euro, hvilket er et en spids under analytikerkonsensus på 8,04 mia. euro.

Salgsnedgangen er i andet kvartal reduceret til 31 pct. fra 44 pct. i første kvartal. Onlinesalget er steget med 74 pct. i første halvår.

Driftsindtjeningen målt på EBITDA-niveau er landet på 1,49 mia. euro, hvilket er over analytikerprognosen på 1,35 mia. euro.

På bundlinjen er det blevet til et tab på 195 mio. euro sammenlignet med analytikernes forventning på et tab på 265 mio. euro.

Her meddeler Inditex dog, at det eksklusive en tidligere annonceret hensættelse på 308 mio. euro relateret til et butiksdigitaliseringsprogram ville have givet et overskud på 39 mio. euro.

Forbedringen i salgsudviklingen kan ifølge Inditex også ses i perioden 1. august til 6. september, hvor salget ligger 11 pct. under samme periode året forinden.

/ritzau/Finans

Tilbage

Aktier, obligationer og alternativer i én investering

Sydinvest Blandede Fonde: Til dig, der gerne vil have forvaltet din formue uden at skulle følge med hele tiden.

Læs mere om fondene her