Onsdagens aktier: DSV Panalpina top toppen - ISS forblev ...

Dato: 16. sep. 2020 kl. 17:05
Dagens vinder på onsdagens aktiemarked var DSV Panalpina, som sluttede dagen i toppen af eliteindekset med en stigning på 2,0 pct. til 992,60 kr.

Markedet har onsdag været præget af en afventende stemning forud for aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, da det amerikanske renteniveau og inflationsforventningerne har været en af drivkræfterne for de vækstselskaber, som har drevet aktiernes udvikling siden marts.

Det vurderer Otto Friedrichsen, aktiestrateg ved Formuepleje.

- Det koster ikke investorerne noget at vente på den fremtidige indtjening, fordi den rente, man straffer fremtidig indtjening med, er meget lav.

- Det er den benzin, der har en af de væsentligste årsag til den kraftige polarisering af aktiemarkedet, hvor det er de ekstreme vækstselskaber, der driver udviklingen, siger Otto Friedrichsen til Ritzau Finans.

C25-indekset lukkede onsdag 0,7 pct. højere i 1488,80.

LUNDBECK FASTHOLDT PLACERING EFTER NY ANBEFALING

Lundbeck lå gennem hele onsdagen i den øvre ende af indekset, efter investeringsbanken Goldman Sachs hævede sin anbefaling til "neutral" fra "sælg". Kursmålet for aktien blev fastholdt på 214 kr., fremgik det af data fra Bloomberg News.

Aktien lukkede med en stigning på 1,9 pct. til 214,00 kr.

ISS startede og sluttede onsdagen i den nederste del af det danske eliteindeks, og endte med et fald på 2,4 pct. til 92,26 kr. Onsdag blev kursmålet for aktien sænket af finanshuset Exane til 75 kr. fra 90 kr.

Simcorp kunne onsdag berette, at Jacob Højland er udnævnt til den nyoprettede stilling som kommerciel direktør for cloud services.

Jacob Højland har erfaring fra blandt andet Microsoft, hvor han har været ansat i adskillige år, fremgår det.

Simcrop steg med 1,5 pct. til 796,00 kr. ved lukning.

LØFTEDE KURSMÅL TIL NOVO OG JYSKE BANK

Onsdagen bød også på et nyt kursmål til Novo Nordisk hos finanshuset Bryan Garnier, som hævdede kursmålet for aktien til 450 kr. fra 425 kr.

I samme ombæring gentog Bryan Garnier anbefalingen "neutral", viste data fra Bloomberg News.

Novo Nordisk-aktien endte onsdag med en stigning på 0,6 pct. til 430,30 kr.

Jyske Bank fik ligeledes løftet sit kursmål til 165 kr. fra 150 kr. hos JPMorgan, der gentager anbefalingen "neutral".

Bankaktien steg stiger med 0,8 pct. til 194,20 kr.

INTERMAIL TIL HIMMELS

Blandt sidepapirerne var Intermail på himmelflugt. Selskabet kender ikke baggrunden for, at aktiekursen løb løbsk ved onsdag middag, hvor aktien steg med lige under 100 pct.

- Vi er også blevet ringet op af Nasdaq, og vi er ikke kommet med nogen udmeldinger i forhold til resultat eller andre forandringer siden juli. Så jeg tror bare, at det handler om ekstra opmærksomhed om aktien i dag, siger administrerende direktør Anders Ertmann til Ritzau Finans.

Intermail steg 70,2 pct. til 12,00 kr.

/ritzau/Finans

Tilbage

Aktier, obligationer og alternativer i én investering

Sydinvest Blandede Fonde: Til dig, der gerne vil have forvaltet din formue uden at skulle følge med hele tiden.

Læs mere om fondene her