11. jun. 2021 kl. 12:02
72 visninger

Orphazyme/Danske: Der gik Gamestop i den

Markant omtale på de sociale medier nåede torsdag til Orphazyme, der tordnede i vejret i USA uden bagvedliggende nyt.

Biotekselskabet er derfor ganske naturligt også i fokus herhjemme fredag, hvor aktien stiger 40 pct. til 47,66 kr., men ligger langt fra de niveauer, der blev nået torsdag i USA.

- Det er vel egentlig kun Orphazyme, der er fokus på fra morgenstunden. Det er den, alle taler om, og det var jo vildt, at den aktie kunne stige fra omkring 5 dollar i går i USA til på et tidspunkt at være oppe i 77 dollar uden nogen som helst former for nyheder. Der gik lidt Gamestop i den, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink.

Han henviser med Gamestop-analogien til den første såkaldte "meme-aktie", der dækker over selskaber, som pludselig stiger ud af det blå og ikke som følge af selskabets økonomiske udvikling, men snarere på grund af voldsom omtale på de sociale medier.

Selv har Orphazyme meldt ud, at det ikke er bekendt med bagvedliggende faktorer - hverken i forhold til udviklingen i kliniske studier eller finansielle forhold - der kan forklare den store kursstigning torsdag i USA, hvor aktien sluttede 301,5 pct. højere i 21 dollar. Samtidig kommer selskabet med en advarsel:

- Investorer, der køber selskabets ADS (der er de enkelte aktier under en ADR-notering, red.) eller aktier, kan tabe en markant andel af deres investeringer, hvis prisen på disse efterfølgende falder, skriver det danske biotekselskab, der kan se frem til mulig skelsættende afgørelse den 17. juni, hvor den amerikanske lægemiddelstyrelse efter reglerne skal afslutte sin gennemgang af en ansøgning om markedsføringstilladelse til lægemiddelkandidaten Arimoclomol til behandling af den sjældne sygdom Niemann-Pick type C.

Hvordan det går er dog stadig ikke til at sige, konstaterer Mads Zink

- Afgørelsen kan jo gå begge veje. Og på et tidspunkt i går var aktien oppe i omregnet omkring 470 kr. i USA. Og det kan altså ikke regnes hjem, uanset at man indregner det mest positive scenarie. Men jeg tror heller ikke, at man skal tænke på den måde. Det, der skete i går i USA, var rent "Gamestop". Der er 500.000 ADS´ere noteret i USA, og der blev omsat næsten 8 mio. Så det var et raid, siger Mads Zink.

Danske Bank har regnet sig frem til en teoretisk fair værdi af Orphazyme på 70 kr.

Skulle den amerikanske lægemiddelstyrelse give markedsføringstilladelse til Arimoclomol til Niemann-Pick type C vil fair værdi stige til lige over 100 kr.

- Men det er vind eller forsvind for dem, siger Mads Zink.

/ritzau/Finans

Mest læste artikler

16. apr. 2021 kl. 13:58

Video: God start på året

Video: God start på året
21. maj. 2021 kl. 08:00

Investér i ny dansk aktiefond

Investér i ny dansk aktiefond
15. apr. 2021 kl. 12:44

Højrentelande presset af rentestigninger i USA

Højrentelande presset af rentestigninger i USA
31. maj. 2021 kl. 15:07

Solide kinesiske nøgletal

Solide kinesiske nøgletal
10. jun. 2021 kl. 08:42

”Kun få markeder kan følge med det danske”

”Kun få markeder kan følge med det danske”
26. maj. 2021 kl. 10:59

Toneangivende indeks fylder 125 år

Toneangivende indeks fylder 125 år

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet