Danske investorer holdt hovedet koldt

Visninger: 1950 Dato: 22. jul. 2020 kl. 12:48

De danske investorer undlod i stor udstrækning at blive grebet af panik under coronakrisen, viser en undersøgelse foretaget af Finans Danmark.

Mens de europæiske investorer i første kvartal 2020 solgte ud af deres investeringsbeviser, har de danske investorer omvendt brugt anledningen til at købe op. Tal fra europæiske investeringsfonde (EFAMA) viser, at investorerne solgte ud for 176 mia. euro i første kvartal, mens danske investorer ifølge Finans Danmark købte investeringsbeviser for over 43 mia. kr.

Undersøgelse bekræfter tendens
I en undersøgelse foretaget af Epinion fremgår det, at kun ca. 5 % af de danske investorer valgte at sælge ud af deres værdipapirer som fx investeringsfonde, aktier eller obligationer på grund af coronakrisen.

Samtidig viste undersøgelsen, at det især er kvinderne, der har haft ro på under krisen. Kun 2,5 % af kvinderne valgte at sælge hele eller dele af deres portefølje mod over 7 % blandt mændene.

Fornuftigt med is i maven
Det har generelt set været det fornuftige valg at beholde sine investeringer, da mange investeringsmarkeder har rettet sig henover 2. kvartal.

Solgte man sin investering i fx Sydinvest Danmark efter 1. kvartal 2020, ville man have indkasseret et negativt afkast på ca. -16 %. Beholdt man derimod den samme investering frem til slutningen af 2. kvartal, var kurserne igen oppe i positivt territorium med et afkast på 2,7 % for første halvår.

Vigtig rådgivning og investeringsstrategi
At de danske investorer i høj grad har beholdt deres investeringer kan indikere, at de har godt styr på deres investeringsstrategi og investeringshorisont.

”Det er positivt at se, at de danske investorer bevarer roen selv i turbulente perioder som coronakrisen,” fortæller Steffen Ussing, direktør i Syd Fund Management. ”Når man investerer, er det utroligt vigtigt at være bevidst om sin investeringsstrategi og tidshorisont. Er man blevet utryg ovenpå de seneste måneders urolige markeder, kan vi kun anbefale, at man tager en snak med sin rådgiver og får fulgt op på sin investeringsstrategi.”

Tabel:
Har du solgt ud af dine investeringsfonde, aktier eller obligationer under Corona-krisen?

  Mand Kvinde Total
Ja, jeg har solgt nogen af dem 5,9 % 2,0 % 4,4 %
Ja, jeg har solgt dem alle 1,4 % 0,5 % 1,0 %
Nej, jeg har ikke solgt nogen 92,7 % 97,4 % 94,6 %

Tabelforklaring: Svarene er indsamlet i perioden 15. april - 1. maj 2020, dvs. efter de store kursfald i marts, men inden markederne i løbet af april og maj gjorde et delvist come-back.

Kilde: Finans Danmark og Epinion

Tilbage