Horisont

Hvor skal vi hen, EU?

EU har i 2021 haft et skrækkeligt forår, hvor Unionen har skulle håndtere både Brexit og en tredje bølge af corona. Men der er bedring i sigte. Lykke Friis, direktør i Tænketanken EUROPA, giver her en analyse af det europæiske projekt anno 2021.

4.00 min. Læs artikel

Stor afhængighed af små mikrochips

De små mikrochips findes nu overalt, og den eksplosive udbredelse af de små komponenter i moderne forbrugsgoder skaber lukrative investeringsmuligheder i udvalgte Emerging Markets-selskaber.

2.00 min. Læs artikel

Flere og flere investorer vælger bæredygtighed

Bæredygtige investeringsfonde har oplevet stor interesse de seneste par år. Den store nytegning i Sydinvest Bæredygtige Aktier vidner om stor efterspørgsel blandt investorerne.

2.00 min. Læs artikel

Lyt ikke til sirenernes sang

Når bølgerne går højt på aktiemarkedet, kan det være tillokkende at spekulere i de store udsving - købe på bunden og sælge på toppen. Men 2020 blev et år, der viste, hvor svært det er at se, hvornår markedet har ramt en bølgedal.

3.00 min. Læs artikel

 Turisme - Skarpt udskilningsløb venter rejsebranchen

Danskerne forventer fleksibilitet af en trængt rejsebranche, når turismen åbner op igen. De stærkeste virksomheder vil komme styrket ud af COVID-19 krisen, forudser ekspert i luftfarts- og rejsebranchen.

4.00 min. Læs artikel

Sådan finansieres Danmarks kamp mod COVID-19

Et særligt team hos Nationalbanken blev sidste år aktiveret af Finansministeriet til at skaffe hundredvis af milliarder til at dække et gabende hul i statskassen - i en fart. Vi har talt med Thorsten Meyer Larsen fra Danmarks Nationalbank.

2.00 min. Læs artikel

Øvrige artikler:

Generalforsamling 2021

Generalforsamlingen i Investeringsforeningen Sydinvest blev på grund af den fortsatte nedlukning endnu en gang holdt uden fysisk deltagelse. I stedet blev generalforsamlingen holdt med udgangspunkt i afgivne fuldmagtsstemmer.

1.00 min. Læs artikel

Kort fra Sydinvest

Små og store nyheder fra Sydinvest: Læs blandt andet om, hvorfor interessen for aktiesparekontoen vokser.

1.00 min. Læs artikel

Optimistiske markeder

Udrulning af vacciner mod COVID-19, genåbning af økonomierne, gigantiske amerikanske stimulipakker, stigende inflationsforventninger samt en stor sektorrotation på aktiemarkederne var hovedoverskrifterne på de finansielle markeder i den første del af 2021.

3.00 min. Læs artikel