Horisont

Et USA i undtagelsestilstand

Solid vækst, rekordlav arbejdsløshed og en økonomi i topgear gav Trump alle forudsætningerne for at vinde kampen om Det Hvide Hus. Men en katastrofal håndtering af coronavirussen kan koste ham sejren. TV2’s korrespondent Jesper Steinmetz giver en analyse af optakten til det amerikanske valg.

4.00 min. Læs artikel

Stafetten er givet videre

Forvaltningsselskabet bag Sydinvest fik i sommer ny direktør, da Steffen Ussing overtog stafetten efter Eskild Bak Kristensen. Vi har taget en snak med Steffen Ussing om kriser, bæredygtighed og en højt specialiseret arbejdsplads.

2.00 min. Læs artikel

Hvorfor kollapsede oliemarkedet i foråret?

I foråret styrtdykkede prisen på olie, og man talte om et regulært kollaps på det amerikanske oliemarked. Coronavirus, priskrig og fyldte olielagre pressede olieproducenterne til det yderste, og usikkerheden bredte sig også til aktiekurserne. Læs om baggrunden her.

2.00 min. Læs artikel

Naturen kan du ikke forhandle med

Corona slog fast, at naturen stadig har den ultimative magt over vores liv. En lille virus sendte hele verden til tælling, ændrede vores dagligdag markant og førte til tusindvis af tragiske dødsfald. Vi fik også en vigtig læring af krisen. Vi blev mindet om, at vi stadig er en del af naturen. Forstår vi det, kan vi blive mindre stressede, mere kreative og bedre ledere og medarbejdere.

3.00 min. Læs artikel

Hvem vinder, når coronaen rammer?

Aldrig tidligere har regeringer og centralbanker pumpet så mange penge ud i samfundet. Mens seddelpressen kører på fuldt tryk, begynder dagligdagen i nogle lande langsomt at vende tilbage. Men der er store forskelle på, hvordan det går for finansmarkedernes vindere og tabere.

3.00 min. Læs artikel

Danske aktier er blandt verdens bedste

Afkastet på de største danske aktier i OMXC25-indekset ligger i den absolutte top i verden i år. Der gemmer sig dog store afkastmæssige forskelle blandt aktierne i indekset. Det er derfor vigtigt at sprede investeringerne på flere aktier og foretage en grundig vurdering af aktierne.

4.00 min. Læs artikel

Øvrige artikler:

Stor interesse for ny fond

Siden lanceringen af den nye fond Sydinvest Verden Lav Volatilitet Indeks, har vi set en fortsat stor interesse for fonden. Primo august var formuen i fonden på 192 mio. kr.

3.00 min. Læs artikel

Hvorfor investere i blandede fonde?

I mange år var det sædvanen, at man selv sammensatte sin portefølje af aktier og obligationer. I de senere år er blandede fonde blevet et større og større investeringsområde. Men hvorfor investere i disse fonde?

2.00 min. Læs artikel