Horisont

Fremtiden forsætter efter COVID-19

COVID-19 har sendt os hjem for at arbejde, lært endnu flere at handle på nettet og sat gang i udnyttelse af sundhedsdata. Men store omvæltninger nu får ikke nødvendigvis stor effekt på længere sigt. De eksisterende megatrends fortsætter nemlig med at tegne fremtiden efter COVID-19. Krisen har dog speedet en række tendenser op, fortæller Lasse Jonasson, direktør for Instituttet for Fremtidsforskning.

4.00 min. Læs artikel

Warren Buffett

Et af de bedste investeringsråd i denne verden er at påbegynde sine investeringer tidligt. Det er den amerikanske investor Warren Buffett et levende bevis på. Warren Buffett fyldte 90 år i august, og det er ikke kun tiden, der har skabt hans enorme formue. Det er også hans investeringsfilosofi. Vi ser på historien bag en af verdens mest kendte investorer.

2.00 min. Læs artikel

Mød teamet bag Sydinvest Blandede Fonde

Teamet bag Sydinvest Blandede Fonde er klar til at træffe hurtige beslutninger, når der er optræk til uvejr på markedet. Men de fleste dage går med fordybelse i nyt om teknologi, politik og markedstendenser. Bjørn Schwarz giver et indblik i en porteføljemanagers dagligdag.

2.00 min. Læs artikel

Fartblind på investeringsmarkederne

Når der kommer nye udmeldinger om handelskrig, eller rygter om en økonomisk nedtur begynder at dukke op, får det mange investorer til at overveje at sælge ud af deres beholdning. Omvendt kan store stigninger på markederne få investorer til at købe op. Men det kan godt betale sig at modstå impulserne.købe op.

3.00 min. Læs artikel

Elbilerne kommer

Elbilerne er klar til at indtage verden, mens en bæredygtig dagsorden styrer både regeringer og forbrugere i en grøn retning. Men der er mange forskellige faktorer, der skal gå op i en højere enhed, før elbilen kan tage føringen. Marketingdirektør Morten Roth fra Ejner Hessel og aktiechef Jesper Engedal fra Sydbank giver her deres bud på fremtiden.

4.00 min. Læs artikel

Bæredygtighed er den kraftigste trend lige nu

Investorernes fokus på den grønne omstilling er styrket i de seneste kvartaler. Nu handles flere selskaber ligefrem med bæredygtighedspræmie, vurderer Sydbanks aktie-analysechef.

2.00 min. Læs artikel

Øvrige artikler:

Kort fra Sydinvest

Små og store nyheder fra Sydinvest: Læs blandt andet, hvordan USA's gæld er på himmelflugt.

1.00 min. Læs artikel

Bæredygtige investeringer vinder frem

Investorkrav om ansvarlighed vokser hastigt på globalt plan. Hos Sydinvest får stadigt flere kunder også fokus på bæredygtige investeringer.

2.00 min. Læs artikel

Økonomier: Bedre end frygtet

Siden foråret har COVID-19 sat dagsordenen. På trods af en verdensøkonomi i knæ har vi over sommeren set økonomiske nøgletal i forsigtig bedring, mens regeringer og centralbanker fortsat støtter op om markederne. Det har betydet lave renter og overvejende positive aktiemarkeder med de danske aktier helt i front.

2.00 min. Læs artikel