11. mar. 2022 kl. 14:05
7741 visninger

Skatteguide: Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen

SKAT åbner lige straks sluserne for årsopgørelsen for 2021. Her kan du se vores skatteguide, som kan hjælpe dig til at tjekke, om SKAT’s oplysninger er korrekte, hvad angår investeringsbeviser.

Nu nærmer tiden sig, hvor mange vil få svar på, om de har betalt for lidt eller for meget i skat. Skattestyrelsen åbner mandag den 14. marts for årsopgørelsen i din skattemappe i TastSelv, men ofte åbner de nogle dage før. Når årsopgørelsen er klar, har du mulighed for at oplyse nye tal eller ændringer.

Download skatteguide

Få tilsendt skatteguide

Beskatning af gevinst og tab fra salg af investeringsbeviser

Du har pligt til at kontrollere, om oplysningerne, som Skattestyrelsen har modtaget via dit pengeinstitut, er korrekte. For at lette dit arbejde, har vi udarbejdet en guide, der kan give dig viden om, hvad der skal indberettes på din årsopgørelse, og hvordan udbetalte udbytter samt gevinst og tab fra salg af Sydinvest-beviser skal beskattes.

Det er kun de investeringer, du har for frie midler, som skal med på årsopgørelsen. Har du købt investeringsbeviser i forbindelse med en pensionsordning, vil de ikke fremgå af din årsopgørelse, da skatten her trækkes automatisk.

Hvad skal du huske at tjekke på din årsopgørelse?

Det er altid en god idé at kontrollere årsopgørelsen fra Skattestyrelsen. Men hvad angår beskatningen af investeringsbeviser, bliver opgørelsen kun aktuel, hvis du kan svare ja til en eller flere af følgende:

  • Har du solgt investeringsbeviser i 2021?
  • Har du beviser i akkumulerende afdelinger for frie midler?
  • Har du fået udbetalt udbytte i 2021?
På jagt efter nye investeringstendenser
Læs også

På jagt efter nye investeringstendenser

Læs artikel

Det er blevet nemmere

Skattestyrelsen får automatisk oplysning om, at du har solgt beviser. Fra og med 2010 har Skattestyrelsen også fået oplysning om dine køb af beviser. Derfor kan der være fortrykt beløb på din årsopgørelse. Hvis der er fortrykt et beløb, anbefaler vi dig at kontrollere beløbet.

 

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3,5
Baseret på 19 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig