Valuta: Dollar presses inden rentemøde i forventning om m...

Dato: 16. sep. 2020 kl. 14:29
Den amerikanske dollar svækkes klart onsdag eftermiddag, hvor investorerne kigger frem mod aftenens afslutning af rentemødet hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Inden udmeldingerne fra centralbanken er der i markedet opstået øget forventning om, at ledelsen med centralbankchef Jerome Powell i spidsen vil indikere yderligere lempelser på vej for at understøtte økonomien efter coronakrisen.

Og det sender dollar på retur onsdag eftermiddag dansk tid, hvor den amerikanske valuta svækkes til 1,1871 dollar per euro fra omtrent 1,1851 dollar per euro ved dansk lukketid tirsdag.

Over for det britiske pund - som i øvrigt styrkes over en bred kam onsdag - svækkes dollar til 1,2980 dollar per pund fra 1,2854 dollar per pund tirsdag ved 17-tiden.

- Federal Reserve følger muligvis op ved at annoncere nogle nye lempelsesskridt i tråd med dets nye system, men det generelle markedskonsensus synes at være, at banken vil have en vent-og-se-tilgang, siger Lee Hardman, der er strateg hos MUFG i London, til nyhedsbureauet Reuters.

Den britiske centralbank, Bank of England, afholder i øvrigt rentemøde torsdag.

I Norge er der i øvrigt klar fremdrift til den norske krone, som onsdag synes at være understøttet af fortsat stigende oliepriser og god markedsstemning.

Den norske økonomi er meget eksponeret mod udviklingen i oliepriserne, som onsdag er i pæn fremgang for anden børsdag på stribe.

Den norske krone styrkes til 0,6984 danske kr. per norsk fra 0,6941 danske kr. per norsk tirsdag eftermiddag.

/ritzau/Finans

Tilbage

Aktier, obligationer og alternativer i én investering

Sydinvest Blandede Fonde: Til dig, der gerne vil have forvaltet din formue uden at skulle følge med hele tiden.

Læs mere om fondene her