06. jul. 2020 kl. 13:51
2301 visninger

Forventninger til danske obligationer

Stemningen på obligationsmarkedet er god, og vi tror på, at vi går en rolig sommer i møde, Læs kvartalsforventningerne til danske obligationer her

Corona-pandemien vil fortsat komme til at spille en vigtig rolle i forhold til udviklingen på de finansielle markeder. Den seneste tids tiltagende smittespredning i USA har øget frygten for nye restriktioner, og dermed risiko for at den økonomiske genopretning ender med at tage længere tid end hidtil forventet. Indtil videre har de gigantiske hjælpepakker fra regeringer og centralbanker ført til en stabilisering af statsrenterne.
 
I Europa har Den Europæiske Centralbank, ECB, reageret hurtigt ved at løfte opkøb af obligationer for nye penge til hidtil usete nye niveauer. Medlemslande har hver især initieret hjælpepakker for at holde hånden under økonomien, og EU-kommissionen har fremlagt forslag til en Genopretningsfond og et større EU-budget. Oveni dette kan medlemslandene nu frit øge udgifterne og overskride de offentlige budgetter. Tiltagene har været med til at skabe tillid til de sydeuropæiske statsobligationer og aflivet frygten for at gense kraftige rentestigninger, som vi så under gældskrisen.

I Danmark er spændindsnævringerne fortsat i dansk realkredit, og specielt flexobligationerne er nu stort set tilbage på præ-corona spænd. Der er stadig lidt performance til gode i de konverterbare realkreditobligationer før de er tilbage på de spænd, vi så før krisen. Men stemningen på markedet er god, og vi tror på, at vi går en rolig sommer i møde, hvor man som obligationsinvestor læner sig op ad den enorme mængde obligationer, ECB køber, og der vil dermed stadig være en god købsinteresse i dansk realkredit i takt med, at obligationerne i Euro-zonen bliver dyrere og dyrere.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

2,5
Baseret på 4 anmeldelser

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet