5 investeringscases i Megatrends

5 investeringscases i Megatrends

Få et indblik i fem stærke cases i Sydinvest Megatrends

Trend: Fremtidens Forbruger
Metaverse – kan Apple skabe trenden?

Metaverse er en betegnelse for en sammensmeltning mellem den fysiske og digitale verden.

Mange har spået konceptet en enorm vækst. Men indtil videre er forventningerne ikke for alvor blevet indfriet. Vi forventer dog, at Apples lancering af deres banebrydende brille Apple Vision Pro kommer til at bane vejen for, at mange flere vil tage skridtet ind i Metaverse i fremtiden.

Det giver en lang række interessante investeringsmuligheder for selskaber, der leverer den skelsættende teknologi, der har potentialet til at omdefinere fremtiden. Vores investeringer har især været rettet mod den industrielle del af Metaverse. Men i fremtiden ser vi også stort potentiale inden for alt fra underholdning og spil over onlinehandel, uddannelse og træning, sundhed og fitness til fjernarbejde, datavisualisering, digitale tvillinger og meget andet.

Hør mere om Metaverse

Trend: Teknologisk Innovation
Stigende behov for Cyber Security

Den enorme stigning i brug af kunstig intelligens gør ikke kun livet lettere for os. Den gør også livet nemmere for hackere og andre med onde digitale hensigter.

Efterhånden som vi bevæger os mod en verden med kunstig intelligens overalt, bevæger vi os også mod en verden, hvor digital beskyttelse af vores pc ikke mere er nok. 

I fremtiden bliver det i stigende grad alle vores systemer, telefoner, computere, tablets, biler og sågar vores ”smarte hjem”, som vi skal beskytte.

Vi investerer i selskaber, som er førende inden for digitale teknologier og leverer de bedste beskyttelsesløsninger på markedet. Oven på et stærkt år for temaet ser vi stadig et enormt potentiale for investeringer i cyber security.

Hør mere om investeringer i Cyber Security

Trend: Demografiske Skift
DNA-kortlægning og DNA-ændringer

Mange sygdomme opstår ved en mutation i vores DNA, og forståelsen af menneskets DNA har derfor længe været en hellig gral. Det vigtige arbejde med at forstå, forudsige og behandle ændringer i vores DNA har potentialet til at ændre vores fremtidige sundheds­system markant. 

Vi investerer i en række førende selskaber inden for temaet, hvor en stor milepæl lige er nået: De første ­godkendelser inden for DNA-ændringer ligger klar i EU, USA og Storbritannien. 

Det er selskaber, som arbejder intenst med at forstå og behandle roden til sygdommene – og ikke bare fokusere på at behandle symptomerne, som vi gør i dag.

Trend: Fremtidens Transport
Vil vores biler blive helt selvkørende?

Nyd en kop kaffe og dagens avis, mens din bil kører dig fra dit hjem til dit mål, uden at du skal holde øje med trafikken. Det lyder som en drøm for mange. En drøm, som er kommet noget tættere på virkeligheden de senere år.

Investeringer i selvkørende teknologi er vokset markant på det seneste, og vi har oplevet store gennembrud i jagten på drømmen. At få en bil til at blive helt selvkørende er imidlertid en ekstremt svær opgave, som først forventes løst nogle år ude i fremtiden. 

Vi investerer dog allerede nu i en række globale selskaber, som er med helt fremme i kampen om det ultimative mål. De leverer allerede nu løsninger til de store bilfabrikanter, som i dag er langt med ”delvist selvkørende biler”. 

Trend: Klimaændringer
Oversvømmelser og vandforurening

2023 endte som det vådeste år nogensinde i Danmark – og også et af de vådeste år på globalt plan. De enorme regnmængder får store konsekvenser for hele vores ­globale vandinfrastruktur, og vi oplever et stigende behov for bl.a. forbedring, ombygning og udbygning
af kloak­systemer, stormflodssikring og dræning. 

De globale oversvømmelser har også betydet øget vandforurening, hvor også mange vestlige lande pludselig har oplevet forurenede drikkevandsforsyninger.

Vi ser vand som et stærkt tema med gode muligheder på langt sigt, og vi investerer i selskaber, der hver især er blandt de bedste til at løse problemer i den samlede kamp med og mod vandet. Det er bl.a. selskaber med ekspertise inden for opbygning af infrastruktur og selskaber, der arbejder på at finde de bedste og mest innovative måder at rense og filtrere vores vand på. Men vi ­investerer også i selskaber, der rådgiver om, hvordan man bruger sit vand på den bedst mulige måde.

Bliv klogere på Sydinvest Megatrends
Læs også

Bliv klogere på Sydinvest Megatrends

Læs artikel

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

4,4
Baseret på 5 anmeldelser