08. jul. 2024 kl. 11:00
503 visninger

Få megaaktier bag fornuftigt afkast i Kvalitetsaktier

Aktiemarkederne har i år været kendetegnet ved, at nogle få megaaktier har leveret næsten al afkast, men til trods for det har vi været i stand til at slå det brede marked.

Bæredygtige Aktier blev til Kvalitetsaktier

Sydinvest Bæredygtige Aktier skiftede den 1. juni navn til Sydinvest Kvalitetsaktier. På en måde er der ikke intet nyt under solen, da vi altid har haft et fokus på at udvælge stærke kvalitetsselskaber til en fornuftig pris. Samtidig vil vi fortsat leve op til samme høje kriterier for bæredygtighed som før.

Det nye består i, at vi fremadrettet kan dyrke kvalitetsinvestering med et endnu større fokus end før, og fonden har således i dag en stærkere kvalitetsprofil, end den havde tidligere. Vores tilgang til kvalitetsinvestering er let forståelig. Vi investerer i de selskaber, som har en meget høj og stabil indtjening kombineret med fornuftige vækstudsigter.

Konkurrencemæssige fordele

For at sikre os at vores selskaber kan blive ved med at levere en høj, stabil indtjening og en fornuftig vækst, er det vigtigt for os, at vi kan identificere en eller flere konkurrencemæssige fordele. En konkurrencemæssig fordel kan være et stærkt brand, en omkostningsfordel, et unikt patent, osv. De konkurrencemæssige fordele får selskaberne til at skille sig ud i forhold til konkurrenterne og er på den måde de vigtigste værn til at beskytte virksomhedernes høje indtjening. Vi kalder denne type selskaber for nutidens ledere, og i porteføljen resulterer det i en blanding af store velkendte selskaber og mindre kendte nicheledere indenfor forskellige brancher.

Få megaaktier bag meget af afkastet

Sydinvest Kvalitetsaktier leverede et fornuftigt afkast i kvartalet. Aktiemarkederne har i år været kendetegnet ved, at nogle få megaaktier har leveret næsten al afkast, men til trods for det har vi været i stand til at slå det brede marked. Det er takket være en god udvælgelse på enkeltaktieniveau samt en overvægt inden for IT, som igen i år har været blandt de bedste sektorer. Vi har i kvartalet reduceret blandt vores AI-relaterede aktier såsom Nvidia, ASML, Applied Materials og Synopsys. Pengene er blevet placeret i mere stabile sektorer som sundhed og stabilt forbrug. Vi tror fortsat på de AI-relaterede selskaber, men værdiansættelsen er blevet anstrengt, og vi vælger derfor at tage stikket hjem.

Tror på flere rentenedsættelser

Vi hælder til at tro på flere rentenedsættelser over de kommende måneder på grund af en tendens til svagere økonomiske nøgletal, og et inflationspres som nu synes at aftage i styrke. Vi tror derfor på en rentenedsættelse i USA til september. Samtidig står vi over for valgkamp i USA, hvor både Trump og Biden formentligt vil love nye finanspolitiske lempelser i form af enten lavere skat eller mere offentligt forbrug. Disse ting kan være med til at holde hånden under markedet, og vil også være til gavn til Sydinvest Kvalitetsaktier.  

Svagere økonomiske nøgletal fortsat en risiko

På risikosiden ser vi især den seneste måneds afmatning i de økonomiske nøgletal som en udfordring. Svagere økonomiske nøgletal reducerer vores frygt for yderligere inflation, men de udgør stadig en risiko. Især hvis centralbankerne ikke reagerer hurtigt nok i et scenarie med svækkede nøgletal. Derudover er geopolitisk uro og høje værdiansættelser, især inden for AI-sektoren, potentielle risikoelementer. En AI-boble kan opstå, hvis de høje forventninger til sektoren ikke indfries.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

5
Baseret på 4 anmeldelser

Mest læste artikler

23. aug. 2024 kl. 06:00

Tilmelding til investormøder 2024

Tilmelding til investormøder 2024
07. okt. 2024 kl. 08:00

DSV: På vej mod nye højder

DSV: På vej mod nye højder
12. aug. 2024 kl. 11:15

Ny trend i Sydinvest Megatrends

Ny trend i Sydinvest Megatrends
25. sep. 2024 kl. 12:00

3 kvalitetsaktier med afkast og vækst

3 kvalitetsaktier med afkast og vækst
07. aug. 2024 kl. 12:00

Update på Sydinvest Formue-fonde

Update på Sydinvest Formue-fonde
23. aug. 2024 kl. 06:00

Stig Rossen: Kunsten at være til stede

Stig Rossen: Kunsten at være til stede