14. okt. 2024 kl. 12:00
1254 visninger

God periode for valueaktier

Valueaktier har klaret sig bedre end det brede marked i løbet af kvartalet. Det skyldes især en korrektion i en række af markedets dyreste aktier i slutningen af juli, hvor valueaktier kom væsentligt bedre igennem uroen i markedet.

I tredje kvartal steg globale aktier, primært drevet af faldende renter som følge af centralbankernes mere lempelige pengepolitik. Markedet har vist optimisme omkring en mulig "blød landing" for økonomien, hvor væksten aftager uden at udløse en fuld recession. Dog er der begyndende tegn på svaghed i det amerikanske arbejdsmarked, især blandt lavindkomstgrupperne, som nu har opbrugt deres opsparing. En vigtig nyhed sidst i kvartalet var Kinas annoncering af en kombination af pengepolitiske og finanspolitiske stimuli, som skal give et tiltrængt løft til landets økonomi.

Ændringer i valueporteføljerne

I tredje kvartal har vi ikke foretaget nævneværdige ændringer i vores valueporteføljer. Som nævnt i vores forrige kommentar gennemførte vi omfattende rebalanceringer af alle vores valueporteføljer i slutningen af andet kvartal i forbindelse med skiftet til en ny strategi og et nyt benchmark. Da disse ændringer allerede har positioneret os godt i markedet, har vi vurderet, at der ikke var behov for yderligere justeringer i tredje kvartal.

Forventninger

Vi forventer, at rentenedsættelser vil fortsætte i de kommende kvartaler som en konsekvens af det svækkede arbejdsmarked og et aftagende inflationspres. Hvis centralbankerne lykkes med at sikre en blød landing for økonomien, forventer vi, at det vil være en fordel for valueaktier, da de er mere cyklisk eksponerede og derfor vil have gavn af en økonomi, som holdes på sporet og løbende forbedres. 

Risici

Selvom markedet i øjeblikket har tillid til en blød landing, er risikoen for en recession fortsat til stede. Den amerikanske centralbank, Fed, balancerer på en knivsæg, hvor for store eller for små lempelser kan føre til negative konsekvenser. Geopolitiske spændinger fortsætter med at udgøre en risiko, og Kinas nyligt annoncerede stimuli kan få betydning for globale råvarepriser, hvilket igen kan påvirke inflationen i vestlige økonomier. Dette vil gøre centralbankernes opgave sværere. Desuden kan det kommende præsidentvalg i USA skabe kortsigtede udsving i markederne.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3,3
Baseret på 14 anmeldelser

Mest læste artikler