Horisont

Kina vokser som stormagt

Kinas indflydelse er vokset markant de senere år, og det er ikke gået ubemærket hen. Med offentliggørelsen af en Made in China 2025-plan gik den kinesiske regering i maj 2015 ud med en aggressiv strategi, der skal give Kina en førende position på 10 strategiske områder. Erhvervsjournalist og Kina-ekspert Christina Boutrup fortæller her, hvorfor handelskonflikten mellem Kina og USA handler om meget mere end bare handel.

2.00 min. Læs artikel

Når det uforudsete indtræffer

Hvor mennesket tidligere i historien overlod det til guderne at styre udviklingen, begynder sandsynlighedsteori og risikomodeller i moderne tid at overtage rollen som herrer over risiko. Men er man ikke bevidst om svaghederne i modellerne, kan det alligevel gå grueligt galt. Det kan du læse mere om i tredje del af historien om risiko.

5.00 min. Læs artikel

Giv dit udbytte arbejdstøj på

Får du udbetalt udbytte fra en eller flere investeringsforeninger, kan det være fornuftigt at geninvestere pengene. På den måde får du dit udbytte til at arbejde videre for dig.

4.00 min. Læs artikel

Hvordan ser det ud for tyske aktier?

Det tyske aktiemarked har trodset flere udfordringer på eksport­området, og i 2019 har markedet givet høje afkast. Men hvordan ser det ud for tyske aktier i 2020? Fondsdirektør Niels Skovvart giver en status på det tyske marked.

2.00 min. Læs artikel

Øvrige artikler:

Stadig rente at hente i højrentelande

I disse tider med negative renter er obligationer fra højrentelandene et af de få steder, hvor man som investor stadig kan få positive renter på statsobligationer.

2.00 min. Læs artikel

Flot år trods turbulens

I årets sidste del fik vi mere af det, som havde påvirket økonomien i den første del af 2019: Handelskrigen mellem USA og Kina, global økonomisk afmatning og Brexit satte fortsat stemningen på de finansielle markeder. Finansmarkederne trodsede dog usikkerhederne med flotte stigninger, og der var i slutningen af året tegn på bedring af alle tre faktorer.

2.00 min. Læs artikel

Kort fra Sydinvest

Små og store nyheder fra Sydinvest: Læs blandt andet om årets højdespringer, guide til årsopgørelsen, udbetalte udbytter og tilmelding til generalforsamlingen.

2.00 min. Læs artikel