Stor nytegning i bæredygtige aktier
29. mar. 2021 kl. 13:52
2011 visninger

Stor nytegning i bæredygtige aktier

Sydinvests Bæredygtige Aktier er kommet rigtig godt fra start med en tegning på over 300 mio. kr. Det vidner om stor efterspørgsel blandt investorerne.

Med en samlet tegning på over 300 mio. kr. er lanceringen af Sydinvest Bæredygtige Aktier en klar succes. Forventningen er, at der vil være en fortsat interesse for fonden fremadrettet.

”Vi har fået rigtig god feedback på vores nye fond henover tegningsperioden. En tegning på over 300 mio. kr. på to uger viser, at der er stor interesse for området blandt investorerne,” udtaler Steffen Ussing, direktør i Sydinvest. ”Flere og flere private og institutionelle investorer har et ønske om at investere bæredygtigt, og vi forventer, at vi vil se fonden vokse støt i løbet af året.” 

Global investering i stærke selskaber

Sydinvest Bæredygtige Aktier investerer globalt i aktier med en stærk bæredygtighedsprofil (målt på ESG). Det betyder, at fonden frasorterer en række selskaber, som opererer inden for fx fossile brændstoffer og andre ikke-bæredygtige industrier, samtidig med at der tilvælges selskaber, som står godt ift. bæredygtighed.

”Vi har en klar ambition om, at fondens CO2-udledning skal være mindre end fondens sammenligningsindeks,” forklarer Steffen Ussing. ”Vi er i dialog med EcoLabel for at få de forskellige godkendelser i hus, så fonden kan blive svanemærket. For mange danskere er Svanemærket en stærk garanti for, at de har valgt det rigtige produkt.” 

En svanemærkning kræver, at fonden skal leve op til en lang række krav i forhold til investeringerne, og godkendelsesprocessen er også derefter. Det betyder et stort stykke arbejde hos porteføljemanagerne bag fonden. 

af kommunikationskonsulent Anders Øhrberg Thrane, Sydinvest

 

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3,1
Baseret på 27 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig