Råvarer: Olieprisen i fremgang på orkanafbrydelser og lag...

Dato: 16. sep. 2020 kl. 06:57
Oliepriserne fortsætter onsdag de positive takter fra tirsdag, idet en orkan har forstyrret den amerikanske olie- og gasproduktion til havs, og en markedsrapport viste et stort fald i de amerikanske råolielagre.

Mere end 25 pct. af den amerikanske offshore olie- og gasproduktion er tirsdag blevet lukket, idet orkanen Sally ligger lige ud for den amerikanske golfkyst.

- Vores nuværende estimat for den samlede manglende produktion relateret til vejrsystemet Sally er på mellem 3 og 6 mio. tønder olie over cirka 11 dage, skriver olieanalysehuset Rystad Energy ifølge Reuters.

Det ventes sandsynligvis at bidrage til at reducere olielagrene, selvom raffinaderierne også er blevet lukket, hvilket reducerer efterspørgslen efter olie.

Tirsdag aften er der også kommet olielagertal fra American Petroleum Institute, der viste et fald i råolielagrene på 9,5 mio. tønder i sidste uge.

Her havde analytikerne ventet en stigning på 1,3 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 41,14 dollar mod 39,78 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 38,96 dollar mod 37,53 dollar tirsdag eftermiddag.

Onsdag morgen koster en troy ounce guld 1960,12 dollar mod 1952,03 dollar tirsdag eftermiddag.

Guldprisen holder dermed niveauet forud for rentemeldinger fra den amerikanske centralbank, der er onsdagens største kalendersatte begivenhed.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 6780 dollar mod 6767 dollar tirsdag eftermiddag.

Kobberprisen ligger med stigningen dermed fortsat tæt på det højeste niveau i mere end to år på forventninger om en stærk efterspørgsel fra verdens største forbruger, Kina.

/ritzau/Finans

Tilbage

Aktier, obligationer og alternativer i én investering

Sydinvest Blandede Fonde: Til dig, der gerne vil have forvaltet din formue uden at skulle følge med hele tiden.

Læs mere om fondene her