29. feb. 2024 kl. 11:43
139 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Aktier/middag: Vestas og Royal Unibrew i top og bund på s...

Skuffende langsigtede finansielle mål trækker torsdag middag Royal Unibrew til bunds i C25-indekset, mens Vestas, som vægtes op i handlernes yndlingsindeks, KAX-cap, stiger top tops.

Samlet set stiger eliteindekset til 1899,4 eller med 0,7 pct. i forhold til lukkeniveauet onsdag eftermiddag, på en handelsdag, som ifølge chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink er blandt årets travleste. Ikke mindst fordi de to toneangivende benchmark-indeks - det københavnske KAX-cap og det internationale MSCI-indeks rebalanceres torsdag.

- I dag er det rigtig vigtig at huske på, at der er rebalancering af KAX-cap og af MSCI, og det er isoleret set det vigtigste i dag. Der kommer til at være nogle gigantiske volumener i markedet - specielt hen mod lukkeauktionen. Så det er en af årets fire travleste dage i dag, siger Mads Zink.

Derudover er markedet fortsat opmærksom på de makroøkonomiske indikatorer, bemærker han.

- Hvad sker der med inflation, hvad sker der med arbejdsløshed, ender vi i recession og hvad siger centralbankerne, spørger Mads Zink. Han giver pladsen som dagens vigtigste nøgletal til den amerikanske PCE-kerneprisdeflator, som betegnes som den amerikanske centralbanks foretrukne mål for udviklingen i inflationen.

MERE VÆGT PÅ VESTAS

I toppen af C25-indekste stiger Vestas 3,4 pct. til 192,44 kr., efter at vindmølleselskabet torsdag middag har fået nyt fra forskellige kanter.

Den tyske konkurrent Nordex har fremlagt sin prognose for 2024 med forventninger til omsætningen, som er stærkere end ventet af analytikerne. Desuden har Jyske Bank løftet sin anbefalingen af aktierne i Vestas løftes til "køb" fra "hold" og justeret kursmålet op med 5 kr. til 220 kr.

Derudover er Vestas-aktien ifølge Mads Zink en af de aktier der ser ud til at blive vægtet op i KAX-cap indekset.

- Mærsk, Genmab og Vestas er dem, der vægtes mest op, og Novo og Coloplast vægtes mest ned, som det ser ud lige nu. Men det kan ændre sig i løbet af dagen, siger Mads Zink

Genmab stiger torsdag middag 1,4 pct. til 1922 pct., men Mærsks B-aktie faktisk taber 1,7 pct. til 9908 kr.

Novo Nordisk stiger 0,1 pct. til 834,90 kr., og Coloplast er i plus med 1,1 pct. til 913 kr.

Blandt morgenens analytikeropdateringer er der et stort løft til Coloplast, der har fået hævet sit kursmål med 28 pct. til 980 kr. fra 765 kr. af finanshuset Bernstein.

UNIBREW SKUFFER

Neders i C25-indekset taber Royal Unibrew 3,7 pct. til 449 kr.

Bryggeriet fremlagde sent onsdag regnskab samt forventninger til 2024 og på længere sigt sent onsdag. Og i torsdagens aktiehandel straffes aktien for skuffende forventninger.

- Der var plusser og minusser i det, men der er lidt mere grus i maskineriet i deres langsigtede forventninger, og det er det, den falder på, mener Mads Zink.

Han anser den negative kursreaktion som rimelig.

ROCKWOOL SKIFTER UD

Tæt på bunden af C25-indekset taber Rockwool 3,0 pct. til 2163 kr.

Isoleringskoncernen har torsdag formiddag oplyst, at Jens Birgersson træder tilbage som topchef og overlader tøjlerne til Jes Munk Hansen, der i dag er topchef i Terma og også medlem af bestyrelsen i Rockwool.

- Jens Birgersson har et rigtig godt navn og har været en god CEO for Rockwool, og det giver altid lidt usikkerhed, når der skal køres en ny CEO ind, siger Mads Zink.

- Men der ser ud til, at de har fået fat i en rigtig stærk kandidat, tilføjer chefhandleren.

Uden for eliteindekset er der torsdag middag plus på 2,7 pct. til 383,40 kr. til Sydbank.

Banken kom med regnskab onsdag, og aktien steg 9,5 pct. Siden har Nordea løftet sit kursmål til 475 kr. fra 450 kr. af Nordea, og Danske Bank har løftet sit kursmålet for kollegaen til 400 kr. fra 370 kr.

SHAPE ROBOTICS MED STÆRKT REGNSKAB

Blandt sidepapirerne har Shape Robotics fremlagt et stærkt regnskab for 2023, hvor underskud er vendt til overskud. På bundlinjen blev det til et plus på 11,9 mio. kr. mod et underskud i 2022 på 4,4 mio. kr. Derudover er omsætningen mere end fordoblet til 171,2 mio. kr. Sent onsdag fremlagde selskabet ny strategi frem mod 2027, hvor selskabet senest venter at nå en milliardomsætning.

Robot-aktien løftes 6,0 pct. til 35,50 kr.

Hos Firstfarm kan man glæde sig over, at Heartland-koncernen, der er ejet af rigmanden Anders Holch Povlsen, investerer 186 mio. kr. i landbrugsselskabet i en kombination af direkte aktier konvertible obligationer. Aktien stiger 9,9 pct. til 71,40

.\\˙ MarketWire









Henning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her