08. apr. 2024 kl. 08:23
55 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Aktier/tendens: C25 kan tage revanche efter fredagens fald

Der kan være udsigt til en revanche for det danske aktiemarked, der ikke formåede at komme med på vognen fredag, da de amerikanske aktiemarkeder tog fart oven på jobrapporten for marts.

Her viste jobskabelsen sig væsentligt stærkere end ventet, hvilket vidner om en stadig solid amerikanske økonomi, mens lønstigningerne var på laveste niveau siden juni 2021.

Dog skulle handlerne lige greje, om et varmt arbejdsmarked kan få den amerikanske centralbank til at udskyde rentenedsættelserne, eller om det er overordnet positivt med en fortsat stærk økonomi.

I sidste ende besluttede markedet sig for, at det var godt nyt, og det fik de amerikanske aktiemarkeder til at vende fra rødt til grønt.

Stigningerne på Wall Street kom dog først rigtig op i fart efter det danske markeds lukketid fredag, hvor det danske C25-indeks kunne gå på weekend med et fald på 0,5 pct. til 1922,02.

Det kan der dog blive vendt rundt på mandag, hvor de toneangivende europæiske aktiemarkeder indikeres til at åbne i plus.

Der er mandag ikke de store begivenheder i kalenderen, og derfor kan handlerne begynde at se frem mod to vigtige nedslagspunkter i ugens løb: onsdagens amerikanske inflationstal og torsdagens rentemøde i ECB.

MINDRE KURSMÅLSÆNDRINGER

Der er ikke de helt store analytikerændringer mandag at tage stilling til, men lidt er der til blandt andet Rockwool og Coloplast.

Rockwool har fået et løftet kursmål hos britiske Barclays, der har skruet op til 2700 kr. fra 2630 kr. Anbefalingen fastholdes ifølge data fra Bloomberg News i positivt terræn på "overvægt".

Rockwool faldt faldt fredag 1,1 pct. til 2322 kr.

Derudover er der også nyt til Coloplast, der får løftet sit kursmål en spids af Danske Bank til 930 kr. fra 900 kr. Anbefalingen er fortsat "hold".

Også det italienske finanshus Equita har løftet kursmålet for Coloplast-aktien - her til 950 kr. fra 900 kr., mens anbefalingen "køb" gentages.

Coloplast lukkede fredag med et fald på 0,2 pct. til 919 kr.

NOVO FÅR OFFENTLIGGJORT POSITIVE DATA

Novo Nordisk har i weekenden fået offentliggjort positive resultater fra et stort studie med sin vægttabsmedicin Wegovy i overvægtige med type 2-diabetes og hjertesvigt med bevaret pumpefunktion, rapporterer Bloomberg News.

Det er det videnskabelige tidsskrift New England Journal of Medicine, der lørdag offentliggjorde det et år lange studie, der viser, at Wegovy dæmper symptomerne hos overvægtige patienter med diabetes og hjerteinsufficiens, eller hjertesvigt, med bevaret pumpefunktion.

Novo annoncerede allerede i forbindelse med sit årsregnskab tilbage i januar, at resultaterne fra studiet var positive.

Novo-aktien steg fredag 0,8 pct. til 867,50 kr.

NTG VIL SÆTTE GANG I OPKØBSJAGT

Transportkæmpen NTG vil sætte endnu mere skub i væksten. Opkøb er en del af forretningen, som skal intensiveres, siger den nyudnævnte topchef, Mathias Jensen-Vinstrup, der gerne vil øge den geografiske tilstedeværelse.

Det skriver Børsen.

Senest i december 2023 købte NTG det danske fragtselskab RTC Transport, der var koncernens eneste opkøb sidste år, som var væsentlig mindre end tidligere

Aktien faldt fredag 0,4 pct. til 274 kr.

.\\˙ MarketWire



Christian Iversen Kielberg +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her