08. apr. 2024 kl. 09:22
57 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Aktier/åbning: Opturen udebliver - fortsat mat stemning o...

Det danske aktiemarked åbner mandag uden meget fanfare, og C25-indekset fortsætter dermed i samme røde rille som i fredags.

Det sker til trods for, at de amerikanske aktier fredag tog pæn revanche oven på en stærk arbejdsmarkedsrapport. Opturen satte ind efter de europæiske børsers lukketid, så der var indikeret aktiestigninger i Europa fra børsåbningen mandag.

De lader dog vente på sig, og det danske eliteindeks falder 0,2 pct. til 1919,45.

Der er dog ikke stor forskel på top og bund, og antallet af faldende og stigende aktier er næsten delt ligeligt. I toppen ligger Rockwool efter et løftet kursmål, men Bavarian Nordic ligger nederst med et fald på 1 pct. uden specifikt nyt.

Det er småt med programsatte begivenheder mandag, og derfor kan handlerne begynde at se frem mod to vigtige nedslagspunkter i ugens løb: onsdagens amerikanske inflationstal og torsdagens rentemøde i ECB.

MINDRE KURSMÅLSÆNDRINGER

Der er ikke de helt store analytikerændringer mandag at tage stilling til, men lidt er der til blandt andet Rockwool og Coloplast.

Rockwool har fået et løftet kursmål hos britiske Barclays, der har skruet op til 2700 kr. fra 2630 kr. Anbefalingen fastholdes ifølge data fra Bloomberg News i positivt terræn på "overvægt".

Rockwool stiger til tops i C25 med 0,7 pct. til 2338 kr.

Derudover er der også nyt til Coloplast, der får løftet sit kursmål en spids af Danske Bank til 930 kr. fra 900 kr. Anbefalingen er fortsat "hold".

Også det italienske finanshus Equita har løftet kursmålet for Coloplast-aktien - her til 950 kr. fra 900 kr., mens anbefalingen "køb" gentages.

Coloplast falder trods de løftede kursmål med 0,7 pct. til 912,40 kr.

NOVO FÅR OFFENTLIGGJORT POSITIVE DATA

Novo Nordisk har i weekenden fået offentliggjort positive resultater fra et stort studie med sin vægttabsmedicin Wegovy i overvægtige med type 2-diabetes og hjertesvigt med bevaret pumpefunktion, rapporterer Bloomberg News.

Det er det videnskabelige tidsskrift New England Journal of Medicine, der lørdag offentliggjorde det et år lange studie, der viser, at Wegovy dæmper symptomerne hos overvægtige patienter med diabetes og hjerteinsufficiens, eller hjertesvigt, med bevaret pumpefunktion.

Novo annoncerede allerede i forbindelse med sit årsregnskab tilbage i januar, at resultaterne fra studiet var positive.

Novo-aktien stiger 0,4 pct. til 871 kr.

NTG VIL SÆTTE GANG I OPKØBSJAGT

Transportkæmpen NTG vil sætte endnu mere skub i væksten. Opkøb er en del af forretningen, som skal intensiveres, siger den nyudnævnte topchef, Mathias Jensen-Vinstrup, der gerne vil øge den geografiske tilstedeværelse.

Det skriver Børsen.

Senest i december 2023 købte NTG det danske fragtselskab RTC Transport, der var koncernens eneste opkøb sidste år, som var væsentlig mindre end tidligere

Aktien stiger 2 pct. til 279,50 kr.

.\\˙ MarketWire



Christian Iversen Kielberg +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her