30. jan. 2024 kl. 11:07
152 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Ambu/CEO: Stigning i omkostninger er fladet ud - påvirkni...

Et plateau for stigningen i Ambus driftsomkostninger koblet med en pæn toplinjevækst har i første kvartal bidraget til en stor fremgang i driftsmarginen.

Hvor stigningen i driftsomkostningerne synes at have fladet ud, står det mere uklart til med fragtpriserne i de kommende kvartaler som følge af konflikten i Det Røde Hav.

- Vores driftsomkostninger er i store tal procentvis på linje med de seneste par kvartaler. Det er klart, at vi har en højere omsætning, så alt i alt ser det fornuftigt ud. Det har også været med til at drive EBIT. mar 2024ginen op, hvor bruttomarginen så har haft en lidt mindre effekt på stigningen i EBIT fra 6 til 10 pct., siger Britt Meelby Jensen, der er administrerende direktør i Ambu, til MarketWire.

Ambus bruttomargin var i første kvartal 58,9 pct., hvilket svarer til en lille fremgang fra 58,5 pct. i samme kvartal året før. Fremgangen var drevet af produktmikset samt valutamedvind, mens effekter fra den høje inflation trak lidt i anden retning.

Driftsomkostningerne løb i kvartalet op i 613 mio. kr. fra 594 mio. kr. i samme periode af 2022/23. Opgjort procentvist udgjorde driftsomkostningerne dog kun 49 pct. af toplinjen fra 52 pct. året før som følge af væksten i omsætningen.

På driftsoverskudsposten stod 126 mio. kr., svarende til en EBIT. mar 2024gin på 10 pct. For et år siden lød samme post på 68 mio. kr. med en driftsmargin på 6 pct.

- Vi er stadig i en transformation. Vi har fokus på den langsigtede profitabilitet, men vi kigger også på den korte bane på vores operationelle investeringer, siger Britt Meelby Jensen.

- Vi er stadig ved at "ramp up" i Mexico, som på den lange bane skulle forbedre vores bruttomargin, men lige nu er der nogle opstartsomkostninger, fortsætter hun.

PÅVIRKNING FRA DET RØDE HAV UBEKENDT

Omfattet i driftsomkostningerne er blandt andet fragtpriserne. Netop fragt har været et omtalt emne, siden flere containerrederier i december sidste år måtte omlægge sejladsen i området omkring Det Røde Hav efter angreb fra Houthi-bevægelsen i Yemen.

Det har særligt i januar ført til store stigninger i fragtpriserne - en udvikling, der dog ikke har afspejlet sig i Ambus omkostninger endnu.

- Situationen i Det Røde Hav har ikke endnu haft stor påvirkning på vores fragtomkostninger, men givet at der er grund til at tro, at det kan fortsætte i hvert fald nogle måneder endnu, er der en sandsynlighed for, at vi vil se større fragtomkostninger, når vi kommer længere ind i vores finansår, siger den administrerende direktør.

Det er dog svært at sætte tal på størrelsesomfanget af de eventuelle stigninger i fragtpriserne.

- Vi følger udviklingen tæt. Det er klart, at situationen ikke er gunstig for fragtomkostningerne, siger Britt Meelby Jensen.



.\\˙ MarketWire



Morten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her