30. jan. 2024 kl. 10:17
129 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Ambu/CEO: Uvis reaktion på prisløft og sværere sammenlign...

Ambu har lagt godt fra land i sit første kvartal med en væsentlig fremgang i den organiske vækst og for indtjeningsgraden.

Alligevel har medicoselskabet besluttet at fastholde sin prognose for regnskabsåret om en organisk vækst på 7-10 pct. og en driftsmargin før særlige poster på 8-10 pct.

Fastholdelsen har især to årsager, forklarer Ambus administrerende direktør, Britt Meelby Jensen, til MarketWire.

- Det ene er, at det her er første kvartal. Vi har stadig tre kvartaler igen, siger topchefen og forklarer videre, at en gradvis normalisering efter corona sidste regnskabsår vil betyde, at sammenligningsgrundlaget vil blive sværere i årets løb.

- Den anden ting er, at i vores Anæstesi og Patient Monitoring-forretning er vi i gang med at øge vores priser - i nogle områder ret markant - og det er stadig for tidligt at sige, hvor store potentielle tab får vi som en del af det. Der er vi gået til værks på en måde, hvor vi er klar til at tabe noget af forretningen for at sikre profitabiliteten.

Mens Ambus endoskopiforretning leverede en organisk vækst på 25 pct. i kvartalet, var der inden for kerneforretningen, der består af Anæstesi og Patient Monitoring, blot tale om en samlet organisk vækst på 1 pct.

Væksten er drevet af løbende prisforhøjelser i flere af Ambus mindre givtige geografiske områder, mens den modarbejdes af, at Ambu med udgangen af regnskabsåret 2022/23 er trådt ud af cirka 40 markeder.

- Det påvirker også noget af omsætningen. Det fik vi stort set afsluttet , inden vi gik ind i det her finansår, så der har vi også et højere basisniveau fra sidste år. Da det primært var produkter inden for Anæstesi og Patient Monitoring, vi solgte i de her markeder, har det selvfølgelig også en betydning, siger Britt Meelby Jensen.

Omsætningen fra de nu tidligere markeder løb samlet op i 20 mio. kr.

- Det har vi fuldt bag os nu, så vi er sat bedre op til at være fokuseret. Det er alt i alt en god ting for forretningen.

Langsigtet sigter Ambu mod en vækst på 2-4 pct. i kerneforretningen.

PÆN VÆKSTFREMGANG EFTER PLANEN

Mens kerneforretningen lige netop leverede vækst, var den organiske fremgang i Ambus vækstben, Endoscopy Solutions, noget mere overbevisende.

I endoskopiforretningen blev der leveret en organisk vækst på 25 pct., hvilket samlet bidrog til en organisk kvartalsvækst på 14 pct.

- Vækst er vores prioritet nummer ét, så vores omsætningsvækst på 14 pct. og med 25 pct. i endoskopiforretningen er det noget, vi er glade for - især også, at vi ser vækst i vores tre største segmenter, siger Ambus topchef.

Selskabets største segmenter inden for engangsendoskopi er pulmonologi, øre-næse-hals og urologi.

Inden for pulmonologi - lungeendoskopi - voksede salget organisk med 18 pct. fra en tilbagegang på 17 pct. i samme kvartal året før. Væksten var dog i nogen grad hæmmet af en relativt begrænset influenzasæson i Ambus første kvartal, der tæller oktober, november og december.

For selv om influenzasæsonen historisk set var udtalt, var den mindre omfattende end året forinden.

Om der skulle være tale om en forskydning af influenzasæsonen er svært at sige.

- Vi følger tallene. De sidste par uger er det gået ned, men det er set tidligere, at den så går op igen. Sidste år toppede den i det kvartal, vi lige er gået ud af, og så gik den nedad, mens den andre år har varet langt inde i andet kvartal, siger Britt Meelby Jensen og tilføjer, at udviklingen følges tæt.

I første kvartal voksede medicoselskabets indtjeningsgrad dertil til 10 pct., hvilket markerer en vigtig milepæl for selskabet.

- Da vi også har et langsigtet mål om at nå op på 20 pct., er det også en vigtig milepæl, at vi fortsætter med at gå i den rigtige retning og fortsætter med at følge den plan, som vi har lagt, for at øge vores vækst.

.\\˙ MarketWire



Morten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her