11. okt. 2023 kl. 12:29
175 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Ambu/Sydbank: Presset sektor og usikkerhed fra direktørsk...

Ambu har onsdag placeret sig nederst i det danske C25-indeks, samme dag som medicoselskabet har annonceret en udskiftning af sin finansdirektør.

Usikkerheden fra direktørskiftet tynger aktien, der i forvejen modarbejdes af en negativ udvikling blandt medico- og medicinalselskaberne.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, over for MarketWire.

Ambu har onsdag offentliggjort, at finansdirektørposten fra årsskiftet vil blive overtaget af Henrik Skak Bender. Han erstatter nuværende finansdirektør Thomas Frederik Schmidt, der har besiddet posten siden 1. juni 2022. Ved fratrædelsen 31. december i år runder han lige netop 19 måneders ansættelse - altså godt halvandet år - i Ambu.

Udskiftningen forklares med, at Ambu nu vil gå ind i sin næste fase for at gennemføre sin transformation og skabe yderligere vækst. Ved ansættelsen af Thomas Frederik Schmidt var imidlertid anvendt samme argumentation - at han skulle bidrage til at accelerere væksten.

- Det er lidt overraskende, at man efter halvandet år skifter ud på finansdirektørposten, set i lyset af at han også var hentet ind til at skabe vækst, siger Søren Løntoft Hansen.

Netop den gentagede begrundelse for ansættelsen af en ny finansdirektør kan ifølge senioranalytikeren skabe usikkerhed og spekulationer.

Usikkerheden bidrager sammen med en generel tilbagegang i medicinal- og medicosektoren til Ambus bundplacering i C25 onsdag med et fald på 3,3 pct. til 70,98 kr.

.\\˙ MarketWire



Morten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her