06. mar. 2024 kl. 09:52
125 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Bavarian-CFO om kursfald: Nogle havde sat næsen op efter ...

Pengene vælter ind i Bavarian Nordic, der netop har leveret det største overskud og den største omsætning nogensinde.

Alligevel er aktiekursen primært nedadgående, og det gælder ikke mindst siden selskabets kapitalmarkedsdag mandag i sidste uge. Her var målet at udstikke retningen for fremtiden og give investorerne et indblik i, hvordan pengene skal bruges fremover.

- Det synes jeg egentlig, at vi er lykkedes med, og det var også det indtryk, vi fik, da vi talte med investorer. Jeg synes egentlig vi er lykkedes med det, og så er der måske nogle, der havde ønsket andre nuancer, siger Henrik Juuel, der er finansdirektør i Bavarian Nordic.

Markedets reaktion afspejler dog noget andet. Før åbningen onsdag er aktien faldet 15 pct. til 149,70 kr. sammenlignet med dagen før kapitalmarkedsdagen, der blev afholdt 26. februar. Og hver eneste dag siden kapitalmarkedsdagen, har Bavarian Nordic sluttet dagen i rødt.

Onsdag har piben dog indtil videre fået en anden lyd, og aktien har brudt sine stime af seks negative dage. Efter årsregnskabet, og fremlæggelsen af de sidste tal, der ikke allerede var kendt, stiger aktien 2,8 pct. til 153,90 kr. onsdag formiddag.

MARKEDET HAVDE ØNSKET SIG NOGET ANDET

Ifølge Henrik Juuel hænger faldet de seneste dage højst sandsynligt sammen med, at markedet havde ønsket sig aktietilbagekøb og udbytte, som både var et tema op til og på dagen. Her gjorde ledelsen det dog klart, at det tidligst kan blive aktuelt fra 2026, da Bavarian Nordic i første omgang skal betale penge tilbage til GSK og Emergent Biosolutions, som den danske producent har købt vaccineporteføljer fra.

- Jeg tror, at nogen havde sat næsen op efter, at nu skulle vi til at bruge vores penge på at købe aktier tilbage, konstaterer Henrik Juuel.

- Vi har forsøgt gennem vores kapitalmarkedsdag at vise lyset for enden af tunnelen, men også lade markedet forstå, at vi over det næste halvandet års tid har nogle forpligtelser til at betale store beløb tilbage til GSK og Emergent Biosolutions, siger han videre.

I 2024 ventes det at løbe op i 1,8 mia. kr., fremgår det af Bavarian Nordics prognose.

Det danske vaccineselskab overtog sidste år en vaccineportefølje fra Emergent Biosolutions og tilbage i 2019 skete det samme med GSK som sælger.

- Det vil vi gerne sikkert i mål med, og det har vi rigeligt med penge til at gøre, men det er ikke det rigtige tidspunkt lige nu, siger Henrik Juuel.

På kapitalmarkedsdagen lød det også fra topchef Paul Chaplin, at man gerne ser flere aktiver finde vej til Bavarian. Heller ikke det er dog aktuelt på den korte bane.

- Vi er også på den front begrænset det næste halvandet års tid. Vi har penge til at klare vores forpligtelser og investere i forretningen, men vi har ikke en masse penge til store opkøb. Man kan dog sagtens lave partnerskaber, siger Henrik Juuel.

STORINVESTOR SER RO

Efter kapitalmarkedsdagen lød det fra ATP, der er storaktionær med over 10 pct. ejerskab i Bavarian Nordic, at der var skabt ro oven på en turbulent periode.

- At ledelsen nu fortæller om en rejsevaccineforretning, der vokser tocifret. At produktionen er moderne og kan levere den vækst i de kommende år, samtidig med at selskabet overtager produkterne helt fra GSK. Det er super vigtig viden for os, sagde Claus Berner Møller, der er vicedirektør for danske aktier i pensionskassen ATP, til Børsen.

.\\˙ MarketWire



Trine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her