04. mar. 2022 kl. 13:07
4157 visninger

BRIK fond fortsætter uden Rusland

Som situationen ser ud nu, vil Sydinvest BRIK fortsætte uden Rusland fremadrettet. Ingen planer om at gå ind i Rusland igen for nuværende.

Sydinvest er i færd med at gå ud af de sidste russiske aktier i BRIK-fondene. Ruslands eksponering nærmer sig dermed 0 %, men på grund af de urolige markeder er den endelige afvikling af handlerne stadig ikke afsluttet. Det er blandt andet også grunden til, at fondene har været lukket for køb og salg de seneste par dage.

Afviklingen af handlerne skrider positivt frem, og vi forventer at åbne for handlen med Sydinvest BRIK igen inden for en overskuelig periode. 

Rusland ud af benchmark

Verdens største indeksudbyder, MSCI, har torsdag meddelt, at den udelukker russiske aktiver fra sine store indeks. Beslutningen kommer, fordi MSCI nu vurderer, at det ikke er muligt at investere i det russiske aktiemarked. MSCI har meddelt, at de sætter russiske aktier til kurs 0,00001 pr. 9. marts i deres benchmark.

"Vi forventer ikke at købe russiske aktier tilbage foreløbig"

Hvad så nu?

Beslutningen om at gå ud af Rusland betyder, at BRIK nu udelukkende investerer i Brasilien, Indien og Kina. 

Vi forventer, at den fremtidige fordeling af investeringerne i Sydinvest BRIK vil være ca. 33 % i henholdsvis Brasilien, Indien og Kina som udgangspunkt. Der kan afviges fra denne fordeling, hvis det investeringsmæssigt vurderes fordelagtigt.

Vi forventer ikke at købe russiske aktier tilbage foreløbig. Det vil kræve en markant ændring i situationen og i Rusland, før holdningen til russiske aktier ændres, og i så tilfælde vil det blive meldt ud på Sydinvests hjemmeside inden da.

Ingen navneændring

Fonden fortsætter under navnet Sydinvest BRIK, indtil der er kommet mere klarhed over det russiske aktiemarked.

 

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3,1
Baseret på 23 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig