12. mar. 2024 kl. 13:02
71 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Demant/CEO: Bedrede tilskudssystemer øger penetrationen o...

Over de ti år fra 2013 til 2023 er det globale høreapparatmarked vokset stabilt med gennemsnitligt 6 pct. om året målt på antallet af enheder.

Det sker på trods af store bump på vejen som eksempelvis coronapandemien, der lukkede meget af høreapparatmarkedet helt ned i perioder og inflationskrisen, som har gjort ondt på privatøkonomien flere steder.

Og forklaringen skal særligt findes i forbedring af tilskudssystemerne rundt omkring, der har øget penetrationen af markederne, mens demografien på globalt plan også gør sit til at øge høreapparatmarkedet med en aldrende befolkning, der lever længere.

Sådan lyder vurderingen fra Demant, der i tråd med de andre store høreapparatproducenter typisk læner sig op ad en antagelse om en gennemsnitlig markedsvækst målt på enheder på 4-6 pct. om året.

GODE FORUDSÆTNINGER FOR FORTSAT UDVIKLING AF TILSKUDSSYSTEMER

Men over de foregående ti år har markedet altså ligget i toppen af det spænd, peger Demants data på.

- Lande med gode tilskudssystemer har klart den største penetration. Danmark har eksempelvis stadig den største penetration i verden, siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, på selskabets kapitalmarkedsdag tirsdag.

I Danmark er det helt gratis at få et høreapparat på grund af offentligt tilskud. Det er dog muligt via egenbetaling at opgradere den gratis udgave til bedre eller mere avanceret teknologi.

- Forklaringen på den stigende penetration er derudover den voksende konklusion om, at der er meget sammenhæng mellem høretab og følgelidelser - mest dominerende demens. Høretab er ikke bare høretab. Det er potentielt set også en meget vigtig del af diskussionen om, hvordan vi tager bedst vare på den ældre del af befolkningen, fortsætter han.

Dermed vurderer Demant-topchefen også, at der er gode forudsætninger for fortsat at kigge på muligheden for bedre tilskudssystemer i eksempelvis lande som USA, der er verdens største høreapparatmarked, men fortsat har en lav penetration sammenlignet med nogle af de europæiske markeder, hvor sundhedssystemet tager en større del af regningen for slutbrugerne.

ALDRENDE BEFOLKNING

Et andet godt argument er, at befolkningen på verdensplan samlet set er aldrende og vil leve længere over de kommende år.

I Nordamerika ventes befolkningen på 65 år eller derover eksempelvis at vokse med 21 pct. fra 2023 til 2030 - fra 67 mio. til 82 mio.

I Europa ventes væksten at være på 14 pct., og i Kina ses væksten i andelen af befolkningen, der er 65 år eller derover vokse med 27 pct. frem mod 2030.

- Og hvis man kigger på 70 plus, der er den primære kundebase for slutbrugere for os, vil væksten være lidt højere endnu, siger Søren Nielsen.

.\\˙ MarketWire



Mikkel Brix Kvols +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her