09. apr. 2024 kl. 13:50
100 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

DFDS køber Ekol Logistics´ internationale transportnetvær...

DFDS har købt Ekol Logistics internationale transportnetværk, der forbinder Tyrkiet og Europa.

Det oplyser det danske selskab i en meddelelse.

Transaktionens virksomhedsværdi er 1,9 mia. kr. på gældfri basis og svarer til 7,6 gange EV/EBITDA. Opkøbet vil blive finansieret af en kombination af lånefinansiering og brug af likvide midler.

- Dette køb er et fremragende strategisk match for DFDS. Transport af store trailervolumen pålideligt og effektivt gennem kombinationer af vej, færge og jernbane er vores kerneforretning. Derudover er det vores overbevisning, at Tyrkiets rolle som produktionshub for Europa vil blive forstærket i fremtiden, da nearshoring flytter forsyningskæder tættere på slutmarkeder, siger Torben Carlsen, der er administrerende direktør i DFDS, i meddelelsen.

Med købet af Ekol Logistics´ internationale netværk overtager DFDS også 3700 medarbejdere. I 2023 omsatte den internationale del af forretningen for 3,5 mia. kr.

Det opkøbte selskab bliver en del af DFDS´ division Logistics. Transaktionen ventes gennemført i starten af fjerde kvartal af 2024.

Opkøbet omfatter kun aktiviteterne uden for Tyrkiet, og Ekol Logistics fortsætter i Tyrkiet som selvstændig virksomhed, oplyser DFDS til MarketWire.

Overtagelsen af netværket er betinget af fusionskontrolgodkendelse fra EU. De tyrkiske myndigheder godkendte 28. juli 2023 et eventuelt opkøb.

RETTER FORVENTNINGER

Som følge af overtagelsen har DFDS opjusteret sine forventninger til omsætningsvæksten i 2024.

I indeværende år ventes nu en omsætningsvækst på 8-11 pct. mod tidligere 5-8 pct. Forventningerne er betinget af, at overtagelsen sker i starten af fjerde kvartal i år.

Imens fastholdes forventningen til driftsoverskuddet, EBIT, på 2,0-2,4 mia. kr.

DFDS har dog udskudt sin finansielle ambition om et afkast på investeret kapital, ROIC, på omkring 10 pct. med ét år til 2027 som følge af en forventet integrationsperiode på 2-3 år.

Opkøbet ventes på proformabasis at øge DFDS´ finansielle gearing med omkring 0,3x. Gearingen var i fjerde kvartal af 2023 på 2,9. Målet om at få nedbragt gearingen til 2,5 i 2026 fastholdes.

LÆNGE UNDERVEJS

DFDS har i længere tid overvejet et opkøb af Ekol Logistics´ aktiviteter. Det danske selskab offentliggjorde første gang sine overvejelser 14. oktober 2022, da det blev meddelt, at de to selskaber havde indgået i strategisk dialog.

Sidenhen blev opkøbet godkendt af de tyrkiske konkurrencemyndigheder. Med godkendelsen har DFDS i større detaljer diskutere en eventuel overtagelse af det internationale netværk. Det fortalte Torben Carlsen til MarketWire i forbindelse med selskabets regnskab for tredje kvartal.

Her lød forventningen fra topchefen også, at opkøbet med al sandsynlighed ville finde sted i starten af 2024.

Med overtagelsen af Ekol Logistics´ internationale netværk tilfører DFDS vejtransport til sit fragtfærgerutenetværk i Middelhavet, "og dermed udvides den gennemprøvede nordeuropæiske færge/vej-forretningsmodel også til denne region".

- DFDS´ logistiknetværk udbygges derudover på tværs af Europa, og det eksisterende transportnetværk forbindes med Tyrkiet, hvilket gør det muligt at tilbyde end-to-end transport- og logistikløsninger mellem Tyrkiet og Europa direkte til slutkunder, skriver DFDS.

Aftalen udvider desuden adgangen til jernbanetransport hos tredjeparter fra ankomsthavne til flere europæiske destinationer.

.\\˙ MarketWire



Morten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her